Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Graube turpinās pildīt NBS komandiera pienākumus līdz brīdim, kad Saeima apstiprinās nākamo NBS komandieri.

Graube iesniedzis atlūgumu

Nacionālās drošības padome (NDP) otrdien pieņēmusi ģenerālleitnanta Raimonda Graubes iesniegumu Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, kurā NBS komandieris lūdz viņu atvaļināt no amata pirms pilnvaru termiņa beigām, portālu Diena.lv informēja Valsts prezidenta kanceleja.

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube no dienesta atvaļināsies, lai "dotu iespēju attīstīties militārajai piramīdai", aģentūrai LETA norādīja pats NBS komandieris.

Graube uzsvēra, ka viņš ir visilgāk dienējušais NBS komandieris šajā amatā. "Militārā piramīda ir dienesta perioda specifika un NATO tradīcijas. Esmu pieņēmis lēmumu pēc sešarpus gadu nepārtraukta dienesta šajā amatā atvaļināties, dodot iespēju militārajai piramīdai attīstīties," uzsvēra Graube.

Viņš skaidroja, ka atvaļinās brīdī, kad ir apstiprināts NBS attīstības plāns turpmākajiem 12 gadiem, apstiprināts aizsardzības nozares budžets un valsts aizsardzības operatīvā plāna pēckrīzes versija. "Ir pienācis brīdis nodot šo amatu nākamajam komandierim," uzsvēra Graube.

Graube skaidroja, ka amatu viņš atstās brīdī, kad tiks apstiprināts jaunais NBS komandieris, proti, nākamā gada sākumā, kad Graubem apritēs 60 gadi.

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, komentējot Graubes lēmumu, izteica pateicību komandierim: "Ģenerālleitnanta Graubes pieredze, zināšanas un ieguldījums Nacionālo bruņoto spēku izaugsmē un attīstībā ir nozīmīgs un paliekošs. No aizsardzības ministra skatupunkta raugoties, es būtu vēlējies, lai Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Graube veic savus pienākumus līdz termiņa beigām, tomēr es cienu un respektēju Nacionālo bruņoto spēku komandiera lēmumu."

Bergmanis pauda pateicību par komandiera devumu bruņotajiem spēkiem.

Saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku likuma 14. pantu NBS komandieri apstiprina amatā uz četriem gadiem un atbrīvo no amata Saeima pēc Valsts prezidenta priekšlikuma. 

Ģenerālleitnants Graube ir pildījis Nacionālo bruņoto spēku komandiera pienākumus no 1999.gada līdz 2003.gadam un no 2010.gada līdz 2014.gadam, kad pēc Valsts prezidenta priekšlikuma Saeima apstiprināja viņu amatā uz atkārtotu termiņu. Iepriekš Nacionālo bruņoto spēku komandieris strādājis Aizsardzības ministrijā, kā arī bijis Latvijas militārais pārstāvis NATO, informē AM.

Savu dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos ģenerālleitnants Graube sācis 1991.gadā kā Zemessardzes štāba bataljona apsardzes rotas komandiera vietnieks.

Saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku likuma 14.pantu, Nacionālo bruņoto spēku komandieri apstiprina amatā uz četriem gadiem un atbrīvo no amata Saeima pēc Valsts prezidenta priekšlikuma.

(ziņa papildināta ar 1.-4.rindopu )

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas