Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Grende pērn pārdevusi nekustamo īpašumu diviem ārvalstniekiem

Nacionālās apvienības Visu Latvijai – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK pārstāvji skaļi un principiāli iebilst pret uzturēšanās atļauju izsniegšanu ārzemniekiem, kuri Latvijā iegādājas nekustamos īpašumus, tikmēr apvienības pārstāve, pašreizējā kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende aizvadītajā gadā pārdevusi nekustamo īpašumu diviem ārvalstniekiem, kuri tieši uz šī darījuma pamata varējuši saņemt uzturēšanās atļauju Latvijā, ziņo portāls pietiek.com.

Portāls vēsta, ka Ž. Jaunzeme-Grende darījumā nopelnījusi 92 000 eiro. Kā rāda viņas valsts amatpersonas deklarācija, būtiskākie ienākumi pagājušā gada beigās bijuši no īpašuma pārdošanas – Umidjonam Ismailovam un Zafaram Ismailovam viņa pārdevusi ēku un zemi Rīgā, Ķīpsalas ielā 21, no katra saņemot pa 143 999 eiro. Šī summa, kas zemesgrāmatā ierakstīta latos – 101 203,7 lati – ir tik tikko pārsniegusi minimālo summu, kas ārvalstniekiem jāiegulda Latvijā, lai saskaņā ar Imigrācijas likuma grozījumiem tiktu pie uzturēšanās atļaujas Latvijā. Šādu atļauju 1986. gadā dzimušais Umidjons Ismailovs un 1988. gadā dzimušais Zafars Ismailovs arī saņēmuši, - kā rāda Valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas informācija, abiem jau piešķirts Latvijas Republikas personas kods. Pietiek.com Lursoft datu bāze rāda, ka neviens no abiem Ismailoviem arī nav investējis kāda Latvijā reģistrēta uzņēmuma pamatkapitālā.

Kā rāda Valsts vienotā datorizētā zemesgrāmata, īpašumu Ž.Jaunzeme-Grende 2002. gadā iegādājusies, oficiāli par to samaksājot 81 tūkstoti latu. Laika gaitā bankas kredīts par šo Ķīpsalas rindu māju bija pieaudzis, līdz 2007. gadā aizdevums bija sasniedzis jau 177 800 latu.

Jau vēstīts, ka partija VL-TB/LNNK asi iestājas pret uzturēšanās atļauju izsniegšanu apmaiņā pret investīcijām nekustamajos īpašumos, jo "tas viss, tikai lai balstītu vienas šauras grupas - nekustamo īpašumu spekulantu – intereses".

Ne Nacionālās apvienības vadība, ne ministre pagaidām pietiek.com nav vēlējušies komentēt notikušo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas