Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Gripas epidēmija Daugavpilī, visticamāk, varētu beigties līdz Ziemassvētkiem

Līdz Ziemassvētkiem jaunās gripas A(H1N1), sauktas arī par cūku gripu, epidēmija Daugavpilī varētu beigties, aģentūrai LETA prognozēja Latvijas Infektoloģijas centra Latgales filiālē.

Aizvadītajā nedēļā saslimstība ar gripu Latvijas otrajā lielākajā pilsētā turpinājusi samazināties, uz 100 000 iedzīvotāju Daugavpilī reģistrēts 361,5 saslimšanas gadījums. Tādējādi salīdzinājumā ar saslimstības maksimumu, kas tika sasniegts pirms dažām nedēļām, kad pilsētā uz 100 000 iedzīvotāju tika reģistrēti 996,6 saslimšanas gadījumi, tā ir samazinājusies gandrīz trīs reizes.

No 78 cilvēkiem aizpagājušajā nedēļā, līdz 50 - pagājušajā samazinājies Daugavpilī arī ar smagām gripas izraisītām saslimšanas formām hospitalizētu cilvēku skaits.

Saslimstības ar gripu mazināšanās pozitīvi ietekmējusi arī mācību procesu skolās - patlaban mācības atjaunotas visās klasēs, kurās tās tikušas pārtrauktas sakarā ar skolēnu augsto saslimstību. Vēl pirms dažām nedēļām gripas dēļ mācību procesu nācies pārtraukt vairākos desmitos klašu deviņās Daugavpils mācību iestādēs.

Kopš epidēmijas sākuma no jaunās gripas izraisītiem sarežģījumiem dzīvību zaudējuši Daugavpils un Ilūkstes iedzīvotāji - 46 un 58 gadus veci vīrieši.

Lai mazinātu Daugavpils iedzīvotāju saslimstību ar gripu, pilsētā turpinās pretepidēmijas pasākumu īstenošana. Paaugstinātas saslimstības ar gripu periodā Daugavpilī aizliegta skolu un starpskolu masveida pasākumu rīkošana slēgtās telpās un maksimāli ierobežota olimpiāžu, diskotēku, izrāžu, koncertu un citu bērnu masveida pasākumu organizēšana.

Pirmsskolas bērnu iestādes svētku pasākumus aicinātas veikt pa grupām, aizliegts apvienot grupas un pārvest bērnus no vienas grupas uz otru. Uzņēmumu un iestāžu atbildīgās personas aicinātas nepielaist pie darba darbiniekus, kā arī atbrīvot no mācībām, nodarbībām pulciņos un sporta sekcijās, no pirmsskolas bērnu iestāžu apmeklēšanas personas ar akūtas elpceļu infekcijas saslimšanas pazīmēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas