Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

Irākas spēki pirmo reizi iegājuši Mosulas rietumos

Irākas bruņotie spēki piektdien pirmo reizi iegājuši džihādistu grupējuma Islāma valsts kontrolētajā Mosulas rietumdaļā, paziņojis irākiešu komandieris. Irākas pretterorisma dienesta ģenerālleitnants Sami al Aridhi atklāja, ka viņa vadītie karavīri dienvidrietumos no Mosulas ieņēmuši ciematu un armijas bāzi, kā arī iegājuši pilsētas dzīvojamo māju rajonā.

"Mēs uzbrukām un pilnībā kontrolējam Gazlani bāzi, mēs arī esam ieņēmuši Tal al Raianu (..) un mēs uzbrūkam Al Mamunas apkaimei," viņš atklāja aģentūrai AFP.

Irākas bruņotie spēki svētdien atsāka Mosulas rietumu atbrīvošanas operāciju. Pilsētas daļa, kas atrodas uz austrumiem no Tigras, tika pilnībā atbrīvota jau janvārī.

Kopš uzbrukuma atsākšanas Irākas spēki atguvuši vairākus ciematus un tuksneša teritorijas netālu no Mosulas.

Piektdien Irākas spēku komandieri apliecināja, ka valdības spēki ieguvuši pilnīgu kontroli pār Mosulas lidostu, kas atrodas pilsētas dienvidu nomalē.

Kaujas par Mosluas rietumiem būs vissarežģītākās līdzšinējo cīņu gaitā. Ielas pilsētas daļā uz rietumiem no Tigras ir senākas un šaurākas, tāpēc irākiešu karavīriem nāksies pamest bruņutransportieru relatīvo drošību. Situāciju vēl sarežģītāku padara 750 000 mierīgo iedzīvotāju klātbūtne.

Islāma valsts kontrolē teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur kalifātu un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums cenšas nostiprināties arī Lībijā un Afganistānā, kā arī ir uzņēmies atbildību par terora aktiem Eiropā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas