Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ķemeru sanatorijas galvenās ēkas situācija ir uzlabojusies

Ķemeru sanatorijas galvenās ēkas situācija ir uzlabojusies un ir novērstas iepriekš konstatētās problēmas, šodien Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē norādīja Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas (VKPAI) vadītājs Juris Dambis. 
Viņš aģentūrai LETA skaidroja, ka inspekcija gaida, kad sāksies ēkas pilnveidošanas darbi. VKPAI pastāvīgi sekojusi līdzi situācijai šajā ēkā, un brīdī, kad tika konstatēts apdraudējums sanatorijai, iestāde lūdza maksātnespējas administratoram bojājumus novērst, tas arī tika izdarīts, tostarp likvidētas lietus ūdeņu izraisītās problēmas.

Komisijas sēdē deputāts Jānis Ādamsons (Saskaņa) aktualizēja arī jautājumu par iespēju pārbaudīt potenciālā īpašnieka attiecības ar likumu, lai netiek atkārtota Latvijā novērotā pieredze ar kriminālās pagātnes nekonstatēšanu iespējamam pircējam. 

SIA Ominasis Latvia maksātnespējas administrators Ainars Kreics gan skaidroja, ka policejiskām valstīm vairāk būtu raksturīgas drošības iestāžu pārbaudes privātos darījumos. Deputāte Inguna Rībene (Nacionālā apvienība Visu Latvijai-TB/LNNK) gan norādīja, ka Ķemeru sanatorijas gadījums varētu tikt uztverts kā īpašs. 

Kreics arī informēja komisiju par to, ka sagaida, ka visi maksājumi par Ķemeru sanatorijas iegādi tiks pabeigti martā.

Komisijas sēde bija veltīta Ķemeru sanatorijas iespējamai attīstībai nākotnē līdz ar tās nonākšanu jaunā īpašnieka rīcībā. Deputāti vienojās, ka turpinās sekot līdzi notikumu attīstībai. 

Kā ziņots, Ķemeru sanatorija nonāks Krievijas pilsonim Aleksandram Gusakovam piederošās SIA Park Hotel Ķemeri īpašumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas