Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Streļčenoka pilnvaras beigsies 17.novembrī

KNAB vadītāja amata konkursā neviens nepārvar pirmo kārtu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata atlases komisija konkursa otrajā kārtā nolēmusi nevirzīt nevienu no pretendentiem, šodien žurnālistiem pavēstīja komisijas vadītājs Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš.

Konkursa komisija šodien izvērtējusi pretendentu iesniegtos dokumentus un no Satversmes aizsardzības biroja (SAB) saņemto informāciju un vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu, ka konkursa otrajai kārtai netiek virzīts neviens pretendents. Tas nozīmē, ka konkurss uz KNAB priekšnieka amatu ir beidzies bez rezultāta, paskaidroja Krieviņš.

Konkrētus iemeslus, kāpēc neviens no kandidātiem nav atbildis definētajiem kritērijiem, viņš neminēja, vien norādīja, ka šie iemesli bijuši dažādi. Krieviņš arī atturējās komentēt saņemto informāciju no SAB.

Par komisijas lēmumu šodien tiks informēts arī Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), kuram tiks lūgts izsludināt jaunu konkursu. Patlaban gan nav zināms, kad tas notiks. Ņemot vērā, ka pašreizējā KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka pilnvaras beigsies 17.novembrī, visticamāk, pēc šī termiņa varētu tikt iecelts vietas izpildītājs. Krieviņš skaidroja, ka līdzīga pieredze jau ir ar Valsts ieņēmumu dienestu, kuru patlaban vada ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs.

Tāpat Krieviņš uzsvēra, ka centralizēto atlases konkursu mērķis ir atrast labāko iespējamo kandidātu, nevis to izdarīt maksimāli ātri.

Pagaidām arī esot pāragri runāt par kādu atlases konkursa kritēriju maiņu. Par turpmāko rīcību tiks lemts tuvāko nedēļu laikā.

Kopumā konkursā uz KNAB priekšnieka amatu tika saņemti desmit pieteikumi. Aģentūrai LETA bija zināmi četri pretendenti, kuri pieteikušies uz KNAB priekšnieka amatu, - pašreizējais KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, bijušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš, bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis un Latvijas Juristu apvienības vadītājs, bijušais Rīgas Centrālcietuma Drošības daļas priekšnieks Rihards Bunka.

Neoficiāli arī bija zināms, ka KNAB priekšnieka amata kandidātu vidū ir arī bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājs Kristaps Zakulis un Iekšējās drošības biroja Stratēģiskās plānošanas nodaļas priekšnieks Iļja Boronovskis.

Bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis neslēpj pārsteigumu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas (KNAB) biroja priekšnieka amata konkursa komisijas lēmumu un norāda, ka jaunā konkursā uz amatu, visticamāk, nepieteiksies.

Gulbis aģentūrai LETA norādīja, ka visdrīzāk nepieteikšoties jaunā konkursā, taču, vērtējot komisijas lēmumu, viņš uzskata, ka tā ir neuzticība visiem pretendentiem, kas bija pieteikušies.

Viņš pauda, ka konkursa komisija, protams, labāk varot izvērtēt apstākļus, taču viņam ir pārsteigums, ka tālāk netika virzīts bijušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš, jo viņam bijusi laba reputācija un sasniegumi korupcijas apkarošanā.

"Tāpat tagad faktiski ir izteikta neuzticība pašreizējam KNAB priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam," uzsvēra Gulbis.

Ņemot vērā, ka konkursa komisija aiz slēgtām durvīm šodien pavadīja vairākas stundas, bijušais iekšlietu ministrs domā, ka starp konkursa komisijas locekļiem bijušas asas diskusijas.

Savukārt bijušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Laidiņš konkursa komisijas lēmumu nevirzīt tālāk nevienu no KNAB priekšnieka amata pretendentiem nekomentēja, taču apliecināja, ka jaunā konkursā nepieteiksies.

Bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājs Kristaps Zakulis LETA atteicās jebko komentēt šajā sakarā. Viņš pat atteicās komentēt, vai vispār bija pieteicies šajā konkursā.

Ar pārējiem nevirzītajiem kandidātiem aģentūrai LETA neizdevās sazināties.

Streļčenoka pilnvaras KNAB priekšnieka amatā beigsies 17.novembrī.

pievienotas 9.-16. rindkopas par kandidātu reakciju

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas