Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

Krāpnieki turpina uzdoties par Valsts policijas un banku darbiniekiem

Valsts policija turpina konstatēt gadījumus, kad telefonkrāpnieki naudas izkrāpšanas nolūkos uzdodas par policijas, citu tiesībsargājošo iestāžu vai banku darbiniekiem un mēģina pārliecināt par iespējamām nelikumīgām darbībām iedzīvotāju banku kontos, aģentūru LETA informēja policija.

Cenšoties pārliecināt iedzīvotājus, ka viņu bankas kontos tiek veiktas nelikumīgas darbības, krāpnieki izmanto viltus foto ar it kā Valsts policijas dienesta apliecībām, gan izsūta viltus paziņojums no bankas vai Valsts policijas, piemēram, pavēstes ierasties Valsts policijā, lai mudinātu iedzīvotājus atklāt Smart-ID piekļuves kodus, PIN kodus un tamlīdzīgi.

Iedzīvotājiem jāatceras, ka ne banku, ne valsts pārvaldes iestāžu darbinieki nekad nezvanīs, lai noskaidrotu pieejas datus bankas kontiem - kredītkaršu numurus, PIN kodus, Smart-ID piekļuves kodus, CVC kodus un tamlīdzīgi. 

Policija atgādina, ka krāpnieki izmanto dažādas metodes, tāpēc jābūt ļoti piesardzīgiem, komunicējot pa telefonu ar svešiem cilvēkiem, īpaši, ja runa ir par finanšu līdzekļiem. Telefonkrāpnieki steidzina un izmanto iedzīvotāju vājās vietas, lai viņi pieņemtu ātrus, nepārdomātus lēmumus.

Gadījumā, ja cilvēks ir apkrāpts, sākumā jāziņo par to savai bankai un pēc tam jāvēršas ar iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas