Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

LIZDA satraukta par pedagogu algu modeļa aprēķinu slēpšanu

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) ir satraukta par jaunā pedagogu darba samaksas modeļa aprēķinu slēpšanu.

Arodbiedrība aģentūrai LETA uzsvēra, ka tai esot zināms, ka Izglītības un zinātnes ministrija aprēķinus jau ir nosūtījusi Finanšu ministrijai, kā arī sāktas sarunas ar tādiem sociālajiem partneriem kā Latvijas Izglītības vadītāju asociācija un Latvijas Pašvaldību savienība, savukārt LIZDA aprēķinus gan vēl neesot saņēmusi.

"Šāda rīcība no ministrijas puses nav korekta, un tas neveicina efektīvu sociālo dialogu pārmaiņu ieviešanai," uzsver arodbiedrība.

LIZDA piekodina, ka nav pieļaujams, ka jaunās algu reformas principi tiek slēpti no pašiem izglītības darbiniekiem, tajā pat laikā tos detalizēti pārrunājot ar citiem sociālajiem partneriem.

Arodbiedrība nav apmierināta ar to, ka gandrīz mēnesi pēc pedagogu streika no ministrijas puses nav novēroti uzlabojumi komunikācijā ar nozares darbiniekiem.

LIZDA iestājas par pārdomātām un ilgtspējīgām izglītības reformām. Arodbiedrība uzsver, ka pedagogu darba samaksas modelim ir jābūt caurskatāmam un saprotamam ikvienam izglītībā strādājošajam.

IZM ir jāuzlabo pārmaiņu komunikācija un jāspēj atklātāk runāt par tām problēmām, kuras skar jaunā algu reforma, pārliecināta arodbiedrība.

"Neskatoties uz to, kas turpinās darbu kā izglītības un zinātnes ministrs, tam jābūt skolēnu, studentu, zinātnieku un arī pedagogu ministram, jo pozitīvas pārmaiņas izglītībā nav iespējamas bez profesionāla, motivēta un cienīga pedagoga," pauž LIZDA, atgādinot, ka izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile sevi pozicionējusi kā skolēnu, studentu un zinātnieku ministri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas