Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Neliels pulciņš pie Saeimas pauž atbalstu Rīgas cirka darbībai

Apmēram 20 cilvēki šodien pulcējās pie Saeimas, lai paustu atbalstu Rīgas cirka darbības atjaunošanai.

Piketu organizēja Rīgas cirka atbalsta biedrība, kas iestājas par Rīgas cirka "funkcionālu un institucionālu saglabāšu, cirka darbību tradicionāli turpinot tam paredzētajā ēkā".

Bijusī ilggadējā cirka direktore un mākslinieciskā vadītāja Lolita Lipinska aģentūrai LETA sacīja, ka šis pikets pie Saeimas organizēts saistībā ar to, ka netiek pieņemts likums par dzīvnieku labturību, bet paredzēts aizliegt izmantot savvaļas dzīvniekus cirka izrādēs.

Vairāki piketa dalībnieki bija ģērbušies dzīvnieku tērpos, kā arī turēja rokās dažādus plakātus, uzsverot cirka tradīciju vērtību.

Rīgas cirka atbalsta pērn 19.novembrī iesniedza vēstuli Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS), kā arī zemkopības ministram Jānim Dūklavam (ZZS) un kultūras ministrei Dace Melbārdei (NA). Vēstulei bijusi pievienota arī vairāk nekā 10 212 cilvēku parakstīta petīcija par cirka darbības atjaunošanu.

Vienīgo atbildi esot sniegusi Kultūras ministrija, bet biedrība norāda, ka neizprot ministrijas patiesos mērķus saistībā Rīgas cirku. Tāpat biedrība norāda uz "nekvalitatīvu darbību, kas nav vērsta uz cirka darbības ātrāku atjaunošanu".

Kā ziņots, KM iepriekš paudusi, ka Rīgas cirka turpmākai darbībai nepieciešamas pārmaiņas - tam jākļūst par daudzfunkcionālu un laikmetīgu cirka mākslas, mūzikas, dejas un citu starpdisciplināru pasākumu norises vietu.

Janvāra sākumā KM valsts sekretāra vietniece Dace Vilsone teikusi, ka pagaidām vēl nevar prognozēt, cik ātri varētu izdoties renovēt Rīgas cirka ēku.

 

Top komentāri

Komentārs
K
Izsaku atbalstu L. Lipinskas kundzei un tradicionālās cirka mākslas cienītājiem. Un nožēlu, ka nespējam novērtēt savas valsts unikālās vērtības kultūrā un citās jomās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas