Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Paaugstinās politisko amatpersonu algas

Politisko amatpersonu algas nākamgad automātiski tiks paaugstinātas, sestdien, 26. novembrī vēstīja telekanāls LNT.

Automātisks algu kāpums, kas aprēķināts pēc dažādiem koeficentiem pēc vidējās algas valstī, ir ne tikai politiskajām amatpersonām, bet arī virknei Saeimas ievēlētajām, apstiprinātajām un ieceltajām amatpersonām. Lielāka alga būs arī Latvijas Republikas Valsts kontroles vadībai, LR Tiesībsargam un Centrālās vēlēšanu komisijas vadītājam.

Ministru prezidenta alga šobrīd ir 3772 eiro mēnesī, taču nākamgad alga palielināsies par 261 eiro un sasniegs 4033 eiro. Turība pieaugs arī visu valdības ministru makos. Viņiem algas pieaugs par 248 eiro mēnesī.

"Uz nodokļu maksātāju rēķina daudz labāk nākamgad dzīvos visi Saeimas deputāti. Viņu algas pieaugums par 170 eiro mēnesī. Amatalga no pašreizējiem 2448 eiro pieaugs līdz 2618 eiro mēnesī," vēsta raidījums.

Par deputātiem vēl lielākas algas sagaida parlamentāros sekretārus. Viņu alga būs gandrīz 3000 eiro mēnesī.

Šo algas palielināšanas sistēmu politiskajām amatpersonām par šokējošu nosauc Latvijas Pretnabadzības tīkla vadītāja Laila Balga. Situācijā, kad valstī 600 000 iedzīvotāju ir nabadzības riska grupā, vismaz Saeimas deputātiem un ministriem vajadzējis šoreiz atteikties no algas kāpuma. "Manās acīs daudzi deputāti ir ievēlēti no tautas mīlētiem cilvēkiem, kuru profesionalitātes līmenis šodienas likumdošanas vajadzībām nav atbilstošs," saka Balga.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) priekšsēdētājs Jānis Endziņš norāda, ka šis iespējams ir tas brīdis, kad politiķi varētu "pateikt, ka nevaram atļauties šādu pieaugumu, ņemot vērā, ka situācija nav tik stabila un tik daudzsološa. Un es, godīgi sakot, neticu, ka nākamā gada izaugsmes temps būs tāds kā prognozē Finanšu ministrija."

Top komentāri

Bambaks
B
Partiju bonzu rijība ir neizmērojama- viņiem vajag arvien vairāk!
Finks
F
Viņu algu paaugstinājums samazina vadža lūšanas laiku...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas