Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 7. jūnijs
Gaida, Arnis, Arno

Palielinājies atrasto sprādzienbīstamo priekšmetu skaits

Pagājušās nedēļas laikā Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas (NMN) rotas karavīri neitralizēja 721 sprādzienbīstamu priekšmetu un 1 760 vienības strēlnieku munīcijas, portālu Diena.lv informēja Zemessardzes štāba pārstāve Guna Freimane.

Aizvadītajā nedēļā rota devās uz 57 izsaukumiem. Visvairāk izsaukumu bija Kurzemē uz Saldus novadu.

Kopā šogad NMN rota ir saņēmusi jau 261 izsaukumu un neitralizējusi 2 867 sprādzienbīstamus priekšmetus un 3 575 gab. strēlnieku munīcijas.

„Es gribētu vērst visu vecāku uzmanību, ka ir fiksēti jau vairāki gadījumi, kad bērni atrod sprādzienbīstamos priekšmetus un nezina, ko ar tiem darīt,” uzsvēra NMN rotas komandieris kapteinis Oskars Lejnieks. Svētdien kāds bērns Krimuldas novada Inčukalna pagastā savai mātei atnesa “dāvanu” Mātes dienā - 76 mm artilērijas lādiņu. Vecāki ziņoja Valsts policijai un uz notikuma vietu devās rotas pārstāvji, kuri artilērijas lādiņu neitralizēja. O.Lejnieks atgādināja, ka sprādzienbīstamie priekšmeti “nav joka lieta” un vecākiem ir jāstāsta saviem bērniem, kādu kaitējumu tie var nodarīt un kā jārīkojas, ja sprādzienbīstamus priekšmetus atrod.

Nacionālie Bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus būt uzmanīgiem un, atrodot priekšmetus, kas varētu būt sprādzienbīstami, nekādā gadījumā tos neaiztikt. Vietu, kur tie atrasti, iespēju robežās jāiezīmē un par atradumu jāziņo tuvākajā policijas nodaļā vai pa telefonu 112. Pēc informācijas saņemšanas uz notikuma vietu dosies NMN speciālisti, kas atrastos priekšmetus neitralizēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pārkāpumi un sodi aug

Trešajās valstīs reģistrētie transportlīdzekļi būs jādeklarē CSDD sistēmā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas