Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

papildināts (11:14) - Rīgā no Daugavas izglābtā bijusi 6,25 promiļu reibumā

Rīgā, pie Kaņiera ielas, svētdien no noslīkšanas Daugavā izglābta kāda sieviete, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Glābēji sievieti izvilka no ūdens un nodeva neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova, sieviete ir 62 gadus veca. Austrumu slimnīcas mediķi, nosakot alkohola līmeni asinīs, sievietei konstatējuši 6,25 promiles.

VUGD aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un nepārvērtēt savus spēkus dodoties peldēties, kā arī nepeldēties vienatnē. 

Svētdien ugunsdzēsēji plkst. 13.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Krustpils pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies šķūņa ēkā. Ierodoties notikumu vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu dzelzsbetona karkasa šķūnī deg siens 70 kvadrātmetru platībā un šķūņa dēļu siena 15 kvadrātmetru platībā. Plkst. 15.14 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 13.42 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Bauskas novada Ceraukstes pagastu, kur dega šķūnis. Ierodoties notikumu vietā, konstatēts, ka vienstāvu fermā dega koku skaidas 800 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.16.06 un kā iespējamais tā izcelšanās iemesls tiek minēts bojājums elektroierīcē. 

Plkst. 17.33 tika saņemts izsaukums uz Vecumnieku novada Vecumnieku pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā dzīvojamā ēkā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties, dega 1,5 stāvu dzīvojamās mājas jumts 140 kvadrātmetru platībā. Plkst. 20.20 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst ugunsgrēkus, kuros dega atkritumi, sausā zāle, malka, koks, sadzīves mantas, koka nojume, vieglā automašīnas, divas dārza mājas, neapsaimniekota ēka un vienā gadījumā arī bez uzraudzības atstāts ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 52 izsaukumus – 27 uz ugunsgrēku dzēšanu un 18 uz glābšanas darbu veikšanu, savukārt septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.  

Pievienota 2. rindkopa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas