Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pēdējās komandējuma dienās Austrālijā Jaunzeme-Grende pārcēlusies uz dārgāku pludmales viesnīcu

Pēdējās komandējuma dienās Austrālijā kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK) pārcēlusies uz dārgāku pludmales viesnīcu, kas turklāt neatrodas tuvāk politiķes apmeklētā pasākuma norises vietai, otrdien vēstīja LNT Ziņas.

Pirmās septiņas diennaktis viņa ar vīru dzīvojusi pieczvaigžņu viesnīcā Adelaides centrā, bet tad pārcēlusies uz pludmales viesnīcu, kur pavadījusi atlikušās trīs diennaktis. Kultūras ministrija viesnīcas maiņu skaidroja ar ministres darba kārtību, proti, viņa bija aicināta piedalīties divos kultūras pasākumos - Austrālijas latviešu kultūras dienās, bet vizītes noslēgumā - ģimeņu saietā.

Aplūkojot Adelaides karti, LNT Ziņas secināja, ka ministrijas skaidrojums neiztur kritiku, proti, vieta, kur notika ģimeņu saiets, ir pavisam citā virzienā no pludmales viesnīcas. Turklāt pludmales viesnīca arī bijusi dārgāka - diennakts Adelaides centra viesnīcā maksā 160 Austrālijas dolārus (90 latus), bet pludmales viesnīcā - 288 Austrālijas dolārus (161 latu).

Jau ziņots, ka Jaunzeme-Grende pirms Ziemassvētkiem devās komandējumā uz Austrāliju, kur atradās līdz pat 5.janvārim, lai piedalītos Austrālijas latviešu 54.Kultūras dienu pasākumos un tiktos ar Austrālijas latviešu diasporu. Komandējums tika motivēts ar to, ka Kultūras ministrijas izstrādātajās un valdībā apstiprinātajās Nacionālās identitātes, pilsoniskās sabiedrības un integrācijas politikas pamatnostādnēs 2012.-2018.gadam kā viena no prioritātēm ir izvirzīta diasporas saišu stiprināšana ar Latviju.

LNT raidījums pirmdien vēstīja, ka Grende komandējumā devusies kopā ar savu vīru. Kā otrdien norādīja LNT Ziņas, Kultūras ministrijas ierēdņu sniegtā informācija liecina, ka ministres vīrs dzīvojis par valsts naudu apmaksātā viesnīcā.
Valsts kontroliere Inguna Sudraba raidījumam norādījusi, ka tas nav naudas, bet principu jautājums, un apšaubījusi, cik produktīvs varēja būt darbs, ja komandējumā līdzi devies ministres dzīvesbiedrs. Viņasprāt, jautājums ir par morāli ētisko pusi. Viņa šaubījās, vai to var saukt par pilnvērtīgu komandējumu, ja vienlaicīgi notiek šāda sava privātā laika izmantošana.

Savukārt politologs Ivars Ijabs raidījumam norādīja, ka tas noteikti nav Latvijas nodokļu maksātāju uzdevums apmaksāt ministres sauļošanos. Viņaprāt, ministre situāciju var labot, ja sabiedrībai detalizēti izklāstīs, kāda bijusi viņas darba kārtība un kādus augļus nesusi vizīte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas