Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgā notiekošajās Krievijas prezidenta "vēlēšanās" nobalsojuši 2,15% no visiem balsstiesīgajiem

No plkst.8 līdz plkst.19 šodien Rīgā notiekošajās Krievijas prezidenta "vēlēšanās" piedalījušies 2,15% no visiem balstiesīgajiem Krievijas valstspiederīgajiem Latvijā, liecina Valsts policijas aplēses.

Valsts robežsardze kopā ar Valsts policiju līdz plkst.19 pārbaudīja 901 Krievijas valstspiederīgo "vēlētāju", no tiem 23 personām beidzies uzturēšanās atļaujas derīguma termiņš.

Jau ziņots, ka laikā līdz plkst.17 Valsts policija administratīvi aizturēja četras personas. No aizturētājām personām divas aizturētas par sabiedriskās kārtības traucēšanu, viena par militārās agresijas un kara noziegumu slavinošu simbolu izmantošanu publiskā vietā, bet vēl viena persona aizturēta par pret citu personu vērstu agresīvu uzvedību, draudot tai izdarīt kaitējumu.

Valsts policijas pārstāvji atgādina, ka dienesti brīdināja, ka reakcija būs tūlītēja un asa, ja tiks konstatēti pārkāpumi, it īpaši, ja tie būs saistīti ar militārās agresijas vai kara noziegumu slavinošu un attaisnojošu simbolu izmantošanu. Ņemot vērā, ka dienas laikā ir fiksēts tikai viens šāds gadījums, policija lēš, ka gan preventīvs dienestu darbs, gan iepriekšējie brīdinājumi ir ņemti vērā.

Dienesti turpina strādāt pastiprinātā režīmā, uzraugot sabiedrisko kārtību un drošību, atzīmē Valsts policijas pārstāvji.

Jau vēstīts, ka Valsts policija un Valsts robežsardze šodien pie Krievijas vēstniecības veic stingru Krievijas valstspiederīgo uzturēšanās nosacījumu Latvijā ievērošanas kontroli. Tiek pārbaudīts katra vēlētāja personu apliecinoša dokumenta un uzturēšanās tiesību apliecinoša dokumenta - vīzas vai uzturēšanās atļaujas - derīguma termiņš un personas uzturēšanās Latvijā likumība.

Ja personas atteiksies atklāt savu identitāti un nesniegs informāciju amatpersonām, nepildīs amatpersonu likumīgās prasības, kā arī veiks citus pārkāpumus, tās tiks aizturētas un viņu atbildība tiks vērtēta ar visu likuma bardzību.

Šajā nedēļas nogalē Latvijas dienesti strādā pastiprinātā režīmā, lai nodrošinātu Latvijā sabiedrisko kārtību un drošību, kā arī Latvijas likumu ievērošanu, tai skaitā attiecībā uz noziegumu pret mieru un kara noziegumu attaisnošanas un slavināšanas nepieļaujamību.

Tā dēvētās vēlēšanas, kas faktiski būs vienīgi izrāde pašreizējā diktatora Putina leģitimitātes kārtējai apliecināšanai, notiks no 15.marta līdz 17.martam. Saskaņā ar neatkarīgo tīmekļa izdevumu "Meduza" un "Vjorstka" ziņām, Kremlis amatpersonām izvirzījis uzdevumu nodrošināt, lai par 71 gadu veco Putinu būtu nobalsojuši vismaz 80% vēlētāju.

Pat nerēķinoties ar ierastajām manipulācijām ar balsu skaitīšanas rezultātiem un vēlētāju aktivitāti, nav ne mazāko šaubu, ka Putins kārtējo reizi tā dēvētajās vēlēšanās "uzvarēs", paliekot amatā vismaz līdz 2030.gadam, jo Krievijā jau sen nepastāv nekāda reāla opozīcija un visi vērā ņemamie opozīcijas līderi vai nu bijuši spiesti atstāt valsti vai ielikti cietumā, bet opozīcijas redzamākais politiķis Aleksejs Navaļnijs tika nomērdēts cietumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas