Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Stūra mājas fasādi sāk remontēt, bet īrniekus atrast vēl neizdodas

Stūra mājai patlaban notiek fasādes un jumta remonts, taču potenciālie īrnieki telpām joprojām nav atrasti, piektdienas rītā Latvijas radio teica VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Martiņš Tols.

Šogad rekonstrukcijas darbiem ir piešķirts pusmiljons eiro. Mājas sakārtošanai vēl nepieciešams atjaunot komunikācijas un iekštelpas, skaidro Tols un uzsver - "ja mēs atstātu ēku tādā izskatā, kādā tā bija pirms darbu sākšanas, man liekas, ka neviens nomnieks arī neatrastos."

VNĪ vadītājs uzskata, ka ēku tā vēsturiskās pagātnes dēļ nevar pārdot un tā ir jāsakārto, jo "neviens negribēs dzīvot drūmā vidē". 

Taču viņš atzina, ka īrnieki Stūra mājai jeb bijušajai LPSR Valsts drošības komitejas ēkai, ko dēvē arī par Tetera namu, nav atrasti. Vienīgais interesents esot Okupācijas muzejs, kas patlaban aizņem pirmo stāvu un pagrabus, kur ir apskatāma muzeja veidota ekspozīcija par VDK darbību Latvijā.

Darbus plānots pabeigt 2015.gada decembrī, un tiem ir piecu gadu garantija, ko nodrošina būvuzņēmējs.

Tetera nams, kas atrodas Rīgā, Brīvības un Stabu ielu krustojumā, ir arhitektūras piemineklis. Nams celts 1912.gadā un ir nacionālā romantisma un jūgendstila apvienojuma paraugs. Sākotnēji tas veidots kā īres nams ar veikalu galeriju rindu pirmajā stāvā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas