Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Pēc bijušās Tabakas fabrikas atjaunošanas 3,6 miljonu vērtībā to plānots izmantot ne tikai Jaunā Rīgas teātra vajadzībām. Vēlāk tā kļūs par starpdisciplināru kultūras, izglītības un radošo industriju atbalsta centru, kā arī kultūras pasākumu vietu.

Tabakas fabrikas pārbūves projektu vajā neveiksmes

Rekonstrukcijas darbi agrākajā Tabakas fabrikā, kur Lāčplēša ielas teātra ēkas pārbūves laikā izmitinās Jauno Rīgas teātri (JRT), pārtrūkuši jau kopš 11. augusta.

Tikmēr Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) un SIA RBSSKALS Būvvadība savas domstarpības nav atrisinājuši arī vairāk nekā mēnesi ilgās mediācijas sarunās. Pagaidām nav skaidrs ne tas, cik ilgu laiku prasīs Tabakas fabrikas atjaunošana, ne arī tas, vai nepieciešams papildu finansējums, lai projektu pabeigtu.

Diena informēja, ka iepirkumu konkursa dēļ darbi aizkavējās jau projekta sākumposmā. Neviens no astoņiem potenciālajiem būvniekiem nevarēja iekļauties 2,6 miljonu tāmē. Valsts remontam atvēlēja vēl miljonu, kopējām projekta izmaksām sasniedzot 3 610 258 eiro. Tobrīd cerēja, ka teātris uz jaunajām telpām pārcelsies šīs sezonas sākumā.

Aizkavēšanās rezultātā Tabakas fabrikas pielāgošanu teātra vajadzībām RBSSKALS Būvvadība sāka šī gada janvārī. Tomēr arī būvdarbu gaitu nevarētu raksturot kā raitu. VNĪ pārstāvis Arnis Blodons stāstīja, ka pēc darbu sākšanas radusies nepieciešamība "veikt neparedzētus, iepriekš būvprojektā un tāmēs neiekļautus būvdarbus".

Termiņu divas reizes pagarinot, būvuzņēmums un VNĪ vienojās, ka darbus pabeigs 30. novembrī. Taču 11. augustā VNĪ ziņoja, ka līgumu vienpusēji lauzīs. Notikušas vairākas novirzes no līguma, kas neļauj darbus pabeigt laikus. Turklāt RBSSKALS Būvvadība neesot nodrošinājusi līgumsaistību izpildes garantiju. Būvuzņēmums savukārt VNĪ apsūdz neprofesionālā finanšu resursu un laika plānošanā. Arī projekta ekspertīze, kas bija VNĪ pārziņā, "tika novilcināta, radot būtisku darbu kavējumu", un šāda rīcība «apdraud JRT pārvākšanos uz pagaidu telpām un radīs valstij finansiālus zaudējumus», paziņojumā presei rakstīja RBSSKALS Būvvadība. Ar to arī darbi apstājās.

Mēnesi vēlāk abas puses sāka pārrunas, kurās centās panākt savstarpēji pieņemamu vienošanos domstarpību atrisināšanai ar mediatora starpniecību. Šobrīd sarunas par līguma atjaunošanu ir noslēgušās, VNĪ un būvuzņēmumam par darbu turpināšanu nevienojoties. VNĪ paziņoja, ka iespēju sadarbības turpināšanai neredz.

Blodons stāsta, ka būvuzņēmums RBSSKALS Būvvadība nav varējis nodrošināt vajadzīgo dokumentāciju, tāpēc VNĪ valde "nav guvusi pārliecību par to, ka šos darbus ir iespējams paveikt termiņā kvalitatīvi un atbilstoši tam, kā to paredzēja līgums".

Visu Sabīnes Bērziņas rakstu lasiet ceturtdienas, 27.oktobra laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas