Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

VL-TB/LNNK par rīcību ES fiskālās disciplīnas jautājumā vēl kosultēsies ar premjeru

Lai pieņemtu pamatotu un valstiski atbildīgu lēmumu par to, kā rīkoties Saeimā gaidāmajā balsojumā par Eiropas Savienības (ES) starpvalstu līgumu par stingrāku fiskālo disciplīnu, Nacionālā apvienība Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK otrdien ārlietu grupas atvērtajā sēdē nolēma, ka ir nepieciešams pirms tam tikties ar premjeru Valdi Dombrovski (Vienotība) un finanšu ministru Andri Vilku (Vienotība),_ Diena _uzzināja apvienībā.

"Mēs esam izskatījuši un iepazinušies ar Valda Dombrovska pagājušajā nedēļā parakstītā līguma nosacījumiem, taču ir ļoti svarīgi saprast, kā tie darbosies kontekstā ar jau pastāvošo Latvijas likumdošanu, kādu ietekmi atstās uz Latvijas kredītreitingu, kā arī to, kādas tam būs sekas šī un nākamā gada valsts budžeta kontekstā," uzsvēra Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle (VL-TB/LNNK).

R.Zīle uzskata, ka premjera parakstītais līgums ir jāvērtē kontekstā ar eirozonas dalībvalstu un kandidātvalstu fiskālo politiku regulējošo Stabilitātes un izaugsmes paktu, pērn pieņemto tā saukto ES ekonomiskās pārvaldības "sešpaku", kurā ietilpst piecas regulas un viena direktīva, kā arī topošo "divpaku" - divas jaunas regulas, un līgumu par Eiropas Stabilitātes mehānisma izveidi. 

Jaunā līguma nosacījumi nedrīkstētu nonākt pretrunā ar šiem dokumentiem. Pēc R.Zīles domām, ar finanšu ministru būtu jāapspriež arī jautājums par tā saukto strukturālā budžeta deficīta, kas ir jauns jēdziens, aprēķināšanas metodiku un tā iespējamajiem lielumiem šī un nākamā gada valsts budžetos.

Plānots, ka ES starpvalstu līgums par stingrāku fiskālo disciplīnu palīdzēs vairot stabilitāti ES un fiskālo jautājumu koordināciju starp dalībvalstīm, ļaus novērst valstu parādu krīzes atkārtošanos, kā arī vairos uzticību starp ES dalībvalstīm, kas ir politiski svarīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas