Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Zatlera reformu partija sestdien pārtaps par Reformu partiju

Rīgas Kongresu namā sestdien notiks Zatlera reformu partijas (ZRP) kopsapulce, kurā mainīs partijas nosaukumu un veidos domi, kā arī pārrunās reformas izglītībā un tautsaimniecības attīstību.

Partijas līderis Valdis Zatlers video uzrunā informē, ka diskusiju par reformām izglītībā vadīs izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, bet par tautsaimniecības attīstību diskusiju vadīs  ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

ZRP kopsapulce sāksies plkst.14.  V.Zatlers aģentūrai LETA atzinis, ka pašlaik ir īstais brīdis partijas nosaukumā ņemt viņa uzvārdu nost, lai arī politiķis atzīst, ka tautas valodā tas, iespējams, vēl kādu laiku saglabāsies. Turpmāk politiskās organizācijas nosaukums būs Reformu partija.

"Partijas jaunais nosaukums apliecinās, ka mēs esam rīcības, pārmaiņu partija, mēs neesam populistu partija," uzsver Zatlers. Viņš pauda pārliecību, ka kongress būs pagrieziena punkts no partijas pamatu būvēšanas līdz piepildīšanai ar saturu. Statūtu grozījumi apliecināšot, ka cilvēki ZRP jūtas vajadzīgi un viņu darbība ir efektīva.

Dibinot ZRP, partijas biedriem ticis solīts, ka partija attīstīsies un tiks izveidota dome. Lai izveidotu domi, ir nepieciešami ZRP statūtu grozījumi. Diskusijā par to, kādai jābūt domei, partijas vadībai par lielu prieku virsroku guvis viedoklis, ka domē jābūt partijas nodaļu tiešai pārstāvniecībai, stāstīja politiķis.

"Mēs veidojam savu partiju kā biedru partiju, kā partiju, kurai ir savi atbalstītāji visā Latvijā," pastāstīja Zatlers. ZRP ir jau vairāk nekā 20 nodaļu, kā arī atbalsta grupas. Nodaļās ZRP jābūt 20 partijas biedriem, bet mazāks biedru skaits var izveidot atbalsta grupas, kuras var apvienoties un izveidot nodaļu.

Trīs vai četras nedēļas pēc ZRP dibināšanas izveidot šādu partijas struktūru ar konkrētiem cilvēkiem un komunikāciju sistēmu fiziski nebija iespējams, norādīja Zatlers. Tāpēc ticis pieņemts lēmums, ka tas tiks darīts kongresā pavasarī. ZRP nokļūšana valdībā un piecu ministriju pārvaldība partijai, kas bija tikai dažus mēnešus veca, prasījusi daudz resursu, enerģijas un laika. Šobrīd ir sagatavoti partijas statūtu grozījumi, tie esot savlaicīgi apspriesti partijas nodaļās un pieejami visiem ZRP biedriem. Kongresā tiks lemts par statūtu grozījumiem.

Saskaņā ar statūtiem ZRP valde ir ievēlēta uz diviem gadiem, tāpēc jaunas valdes vēlēšanas kongresā nav paredzētas ne juridiski, ne praktiski. Aizbēdzēja Klāva Olšteina brīvā vieta ZRP valdē tiks aizpildīta. "Ja jau cilvēks ir pametis mūsu partiju, kāpēc lai mēs viņam saglabātu memoriālo vietu valdē?" retoriski jautā Zatlers. Tāpat partijas statūtos paredzēts nostiprināt reģionu pārstāvju statusu. Arī līdz šim katra reģiona pārstāvim bija garantēta vieta ZRP valdē, lai būtu labāka komunikācija pa vertikāli, bet tagad tas tiks nostiprināts arī partijas statūtos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas