Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Zatlers: Maskavas namam ir slikta aura, tāpēc tā turpmākā izmantošana rūpīgi jāpārdomā

Valsts īpašumā pārņemtajam Maskavas namam ir slikta auta, tāpēc īpaši rūpīgi jāpārdomā tā turpmākā izmantošana, intervijā TV3 raidījumā 900 sekundes sacīja bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Viņš uzsvēra, ka "Maskavas nams" bija placdarms Krievijas propagandai. Tai ēkai ir slikta aura, tāpēc Zatlers apšauba, ka tajā varēs sekmīgi strādāt, piemēram, dažādas kultūras organizācijas. Arī jautājumā par ēkas pārdošanu jābūt ļoti uzmanīgiem, lai izvairītos no tā, ka ēka atkal nonāk ar Krieviju saistītu cilvēku rokās.

"Sarežģīti ir izdomāt, ko darīt tālāk - par to nopietni jādomā, īpaši nesteidzoties," atzina Zatlers, aicinot gan nebaidīties no Krievijas pretreakcijām, jo Latvijai tur nav citu īpašumu, izņemot vēstniecību.

Tikmēr jautājumā par Latvijas uzņēmējiem, kas aizvien turpina pelnīt naudu Krievijā, Zatlera ieskatā Latvija nedrīkst nekādā veidā stimulēt šādas darbības.

"Darbošanās Krievijā ir šo uzņēmēju godaprāta un morāles jautājums. Ja viņi ieskrējušies naudas pelnīšana un nevar apstāties, tā ir viņu problēma. Valstij to nevajadzētu nekādā veidā stimulēt," sacīja bijušais Valsts prezidents.

Viņš atgādināja, ka iepriekš bija satraukums par Krievijā darbojošos uzņēmumu sarakstiem, jo tas traucēšot viņu biznesam. "Tā ir viņu izvēle - turpināt pelnīt naudu Krievijā, tāpēc jārēķinās ar pārējām sekām, ko cilvēki nevēlas," akcentēja Zatlers.

Savukārt jautājumā par graudu importa aizliegumu Latvijai būtu jābūt stingrai pozīcijai, saprotot, ka vienotu pozīciju pasaulē šajā jautājumā sasniegt nebūs iespējams.

Zatlers mudināja visus Latvijas pilsoņus šovasar doties uz Eiropas Parlamenta vēlēšanām, jo, viņaprāt, šoreiz tas lielā mērā nozīmēs arī izšķiršanos par atbalstu Ukrainai. Viņa ieskatā šajā reizē arī cilvēkiem būšot labas izvēles iespējas, jo partijas startam vēlēšanās piesaka dažādus spēcīgus kandidātus.

"Visiem svarīgi iet vēlēt, tas būs atbalsts Ukrainai un skaidrs "nē" Ždanokas tipa politikai," akcentēja Zatlers.

Tikmēr no valdības Zatlers sagaida skaidru ekonomiskās politikas plānu, jo pagaidām, valdībai ātrā tempā "izlaižot cauri" savas divas pieteiktās prioritātes, esot iestājies neliels tukšums.

"Gribu cerēt, ka šāda skaidra ekonomiskā politika būs. Negaidu lozungos balstītus uzsaucienus, vajadzīga konkrētība," sacīja Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas