Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Amerikāņu diplomāti brīdina Baidena administrāciju par arābu pasaules neapmierinātību

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija saņēmusi brīdinājumus no amerikāņu diplomātiem arābu pasaulē, ka tās stingrais atbalsts Izraēlas militārajai kampaņai Gazas joslā noskaņo arābu sabiedrību pret ASV, liecina raidorganizācijas CNN rīcībā nonākušais dokuments.

Dokumentā uzsvērtas ASV amatpersonu bažas par pieaugošo neapmierinātību ar ASV, kas uzliesmoja drīz pēc Izraēlas un palestīniešu grupējuma "Hamās" kara sākuma.

ASV vēstniecības Omānā sagatavotajā dokumentā, kurā diplomāti atsaucas uz sarunām ar "plašu uzticamu un prātīgu kontaktpersonu loku", norādīts, ka ASV zaudē informatīvajā kaujas telpā. Dokumentā brīdināts, ka stingrais ASV atbalsts Izraēlai tiek uztverts kā "materiāla un morāla vaina tajā, ko viņi uzskata par iespējamiem kara noziegumiem".

Dokuments nosūtīts vairākām ASV iestādēm, tai skaitā Baltā nama Nacionālās drošības padomei, Centrālajai izlūkošanas pārvaldei (CIP) un ASV Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB).

Lai gan tā ir tikai viena vēstule no reģionālās vēstniecības, tā sniedz priekšstatu par satraukumu saistībā ar pieaugošo pret ASV vērsto noskaņojumu Tuvajos Austrumos.

Citā telegrammā, ko CNN ieguva no ASV vēstniecības Kairā, Vašingtonai tika pārsūtīts komentārs no Ēģiptes valsts laikraksta, kurā teikts, ka "prezidenta Baidena nežēlība un necieņa pret palestīniešiem pārsniedz visus iepriekšējos ASV prezidentus".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits