Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Trampa izraudzītais tirdzniecības ministrs iepriekš ASV likvidējis tūkstošiem darbavietu

Miljardieris Vilburs Ross, kuru ASV prezidenta amatā ievēlētais Donalds Tramps izraudzījies tirdzniecības ministra amatam, vairāk nekā desmit gadu laikā ASV likvidējis tūkstošiem darba vietu, tās pārceļot ārpus valsts, vēsta Reuters.

Būdams vērienīgs investors, Ross pirms desmit gadiem problēmās nonākušās kompānijas reorganizēja laikā, kad ASV saistībā ar globālo tirdzniecību ik gadu darbu zaudēja ap 100 000 cilvēku. Rosa atbalstītāji pauduši, ka viņš spējis glābt tūkstošiem strādājošo, novēršot uzņēmumu nedienas. Tomēr Reuters rīcībā esošā informācija liecina, ka 2700 darba vietu pozīcijas ASV vienkārši likvidētas, kad tekstilizstrādājumu, finanšu un automašīnu rezerves detaļu uzņēmumu daļas pārceltas uz citām valstīm.

Šie soļi nebūtu uztverami kā nekas pārsteidzošs, ņemot vērā globalizācijas ietekmi, kas pazeminājusi starptautiskās tirdzniecības barjeras. Tomēr tas ir krasā pretrunā Trampa solījumam aizsargāt amerikāņu darbaspēku no globālās tirdzniecības radītajām problēmām.

"Viņš nav tas, kurš aizsargās amerikāņu darbaspēku, jo pats pārcēlis darbavietas ārpus valsts," paudis kādā no Rosa uzņēmumiem agrāk strādājušais Dons Kojs, kurš darbu zaudējis pērnā gada nogalē. Viņš strādāja automašīnu detaļu ražotnē, kura no Ohaio štata pārcelta uz Meksiku. Agrāk šajā uzņēmumā strādājuši 450 cilvēki.

Ross jau vairākkārt izvairījies komentēt šo informāciju. Iepriekš The Washington Post gan publicētas viņa pārdomas, ka brīvās tirdzniecības līgumi nenāk par labu ASV.

"Kad Ford pārceļ ražotnes uz Meksiku, tiek gan palielināta tās ekonomika, gan mazinātas investīcijas šajā valstī (ASV)," viņš rakstīja.

Top komentāri

Trollis JT
T
Ja no ASV uz citām valstīm ir pārcelta kāda darba vieta, tad - REĀLAIS VAINĪGAIS IR ARODBIEDRĪBAS. Ja nebūtu arodbiedrību reketa (kurš ilgu laiku ASV bija vienkārši rekets), nevienam nekad nenāktu prātā notīties uz Ķīnu. Vēl nekad neesmu dzirdējis, ka tiktu pieminēta arodbiedrību loma šādā rakursā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievija izraida divus Latvijas diplomātus

Krievijas Ārlietu ministrijā ceturtdien Latvijas pagaidu pilnvarotajai lietvedei iesniegta nota par divu Latvijas diplomātu izraidīšanu, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Ārlietu ministrij...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits