Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Tramps: Ja Putinam patiks Tramps, tas būs ieguvums

Topošais ASV prezidents Donalds Tramps pirmajā preses konferencē pēc vairāk nekā simts dienu pārtraukuma, runājot par attiecībām ar Krieviju norādīja, ja Vladimiram Putinam patiks Tramps, tad tas būs "ieguvums".

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka trešdien nāca klajā vēl nepārbaudīta informācija par Krievijas rīcībā esošo kompromitējošo informāciju par Donaldu Trampu. Tāpat izskanējuši apgalvojumi, ka Trampa pārstāvji ir tikušies ar Krievijas amatpersonām. 

"Tas ir bēdīgs un nožēlojams centiens iegūt "klikšķus"," pirms Trampa uzstāšanās tika paziņots iepriekš sagatavotā ziņojumā. Tāpat tika noliegts, ka Trampa padomnieki ir bijuši ārpus valsts un tikušies ar Krievijas amatpersonām. "Šīs raganu medības ir nepamatotas un apkaunojošas," teikts ziņojumā.

"Man ir gods stāvēt plecu pie pleca ar prezidentu, kurš ASV padarīs atkal lielisku," savā uzrunā pirms Trampa sacīja viceprezidents Maiks Penss. Viņš minēja, ka, iespējams, mediji cenšas sagraut nākamās valdības autoritāti. Viņaprāt pēdējā laikā izskanējušie paziņojumi ir veidoti, lai pazemotu topošo prezidentu. 

"Es gribu pateikties medijiem, kas ignorēja viltus ziņas," sacīja Tramps, piebilstot, ka, ja ziņojumu nopludinājušas izlūkošanas institūcijas, tad tas "būs liels kauns".

Tramps norādīja, ka viņš nedrīkst runāt par izlūkošanas aģentūru brīfingu, kurā viņam tika ziņots par iespējamo Krievijas rīcībā esošo kompromātu. Viņš gan atkārtoti pasvītroja, ka tās ir "viltus ziņas". Savukārt runājot par Krievijas hakeru uzbrukumiem, Tramps norādīja, ka "mums uzbrūk arī citas valstis", "notiek daudz uzbrukumu". Viņš medijiem norādīja, ka ASV veidos kiberaizsardzības sistēmu. 

Viņš, noraidot kompromāta esamību, atsaucās uz Krievijas apgalvojumiem, ka šāds kompromāts nav Kremļa rīcībā. Viņaprāt Krievija šādu informāciju jau būtu izplatījusi, ja tāda būtu. Viņš arī piebilda, ka vienmēr ir ļoti uzmanīgs un norīko savu drošības dienestu pārbaudīt, vai nekur nav noslēptas novērošanas kameras, tādējādi noraidot ziņas, ka Krievijas rīcībā ir ieraksti ar Trampu, kurš iesaistīts "perversos" seksa aktos.  

Tāpat topošais prezidents atkārtoja, ka demokrāti paši ir vainīgi, ka Krievija viņus uzlauza. 

Runājot par attiecībām ar Krieviju viņš sacīja - "ja Putinam patiks Tramps, tas būs ieguvums". Topošais prezidents gan norādīja, ka nezina kādas būs attiecības ar Putinu, piebilstot, ka pastāv liela iespēja, ka tās nebūs labas. Viņš uzdeva retorisku jautājumu: "Vai jūs tiešām ticat, ka Hilarija būtu stingrāka pret Krieviju, kā es?" 

"Krievijai būs lielāks respekts pret mūsu valsti, kad es to vadīšu," paziņoja Tramps. 

Preses konferences gaitā Tramps arī atteicās pieņemt jautājumus no medijiem, kas ziņoja par izlūkošanas dienestu ziņojumu, norādot, ka CNN un Buzzfeed ir "viltus ziņu mediji".

Jāpiezīmē, ka topošais prezidents neatbildēja uz žurnālistes jautājumu - "vai varat mums reizi pa visām reizēm, šeit paziņot, ka neviens no jūsu komandas nav sadarbojies ar Krieviju?" Tramps pieminēja, ka Krievija un citas valstis viņu respektēs un beidza preses konferenci.  

Tramps sacīja, ka viņš ir bijis ļoti aktīvs pēdējās nedēļās un ASV tiks atvērtas jaunas rūpnīcas un radītas jaunas darba vietas. Viņš pateicās Ford, Fiat/Chrysler, kas izlēmuši saglabāt ASV darbavietas. Viņš arī pievērsās farmācijas un citām industrijām, norādot, ka būs "lielākais darbu radītājs".

"Jūs gribat atlaist cilvēkus no štatiem, kur es uzvarēju? Tas nenotiks!" sacīja Tramps, norādot, ka varat pārvietoties no viena ASV štata uz citu, bet, ja uzņēmums gribēs pārvietoties uz citām valstīm, tām tiks uzlikti lieli muitas nodokļi. 

Tāpat Tramps atkārtoti norādīja, ka uzbūvēs sienu uz ASV-Meksikas robežas, neaizmirstot atgādināt, ka Meksika samaksās par to. 

papildināta ar pēdējo rindkopu

 

Top komentāri

Trollis JT
T
Krievijas "sadalītāji" ir nākuši un gājuši, bet rezultāti nav pārliecinoši.
fuksis
f
Var gadīties ka Kremlis smagi nožēlos ka nokoda Hilariju
lets
l
Rietumu sabiedrība Trampu ir pilnībā nopelnījusi. ASV 50% sabiedrības nabadzīgāka daļa dzīvo tikpat slikti vai vēl sliktāk kā 1970. gadā. Tehnoloģijas pusgadsimta laikā ir attīstījušas neaptverami, bet ir augusi nevienlīdzība un nabadzīgie cilvēki progresu nepiedzīvo. Tieši šī sabiedrības daļa ievēlēja Trampu par prezdientu un nobalsoja par Brexit. Un tieši šī sabiedrības daļa mainīs arī Eiropu, ja sabiedrības elite nebūs gatava tehnoloģiju attīstības ieguvumus pārdalīt par labu visai sabiedrībai. Sirsnīgu novēlu Trampu Eiropai, ja Eiropas elite nepratīsies mācīties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits