Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Somijas varas iestādes nesaskata nozieguma sastāvu "Padomju stāsta" izrādīšanā

21. oktobrī Somijas ģenerālprokurora vietnieks Jorma Kalske darījis zināmu, ka iepriekšējā izmeklēšana saistībā ar filmas "Padomju stāsts" izrādīšanu Somijā, ir izbeigta, _Diena.lv _informēja filmas autors Edvīns Šnore.

Izmeklēšana tika uzsākta, reaģējot uz Somijas "antifašistu" līdera Johana Bekmana iesniegumu, kurā viņš aicināja ierosināt krimināllietu pret organizāciju "ProKarelia", kura Somijas pilsētās organizē regulāras filmas "Padomju stāsts" izrādes un izplata filmas DVD. Tā kā Somijas valsts filmu kontroles organizācija bija devusi atļauju filmu Somijā izrādīt, prokurors nesaskatīja iemeslu to aizliegt.

Augustā J. Bekmans vērsās ar analoģisku iesniegumu arī Igaunijas policijā pirms filmas "Padomju stāsts" izrādīšanas Igaunijas televīzijā, taču arī Igaunijas varas iestādes atteicās ierosināt krimināllietu nozieguma sastāva trūkuma dēļ, atgādina E. Šnore.

2009.g. sākumā sadarbībā ar Krievijā dibināto jauniešu organizāciju "Naši" un Igaunijas "Načnoj dazor" J. Bekmans organizēja protesta akcijas Helsinkos un Tamperē, prasot pārtraukt "Padomju stāsta" izrādīšanu.

E. Šnore stāsta, ka filma Padomju stāsts gūst arvien lielāku popularitāti pasaulē. Līdz šim to demonstrējušas televīzijas Slovēnijā (RTV), Igaunijā (ETV), Lietuvā (LTV), Latvijā (LTV), Gruzijā (Rustavi-2), Polijā (BELSAT) un Ukrainā (Ukraina-1). Pēdējos mēnešos filmu ir iegādājušās televīzijas stacijas Grieķijā (ERT), Itālijā (Fox TV Italy), Polijā (TVP) un Spānijā (History Channel). Zviedrijas nacionālā televīzija SVT filmu izrādīs š.g. 5.decembrī.

Sākot no 2009.g. oktobra E. Šnores dokumentālā filma tiks izrādīta lielākajā ASV televīzijas tīklā PBS (Public Broadcasting System).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits