Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Barselonā aizliegs braukt ar veciem auto

Spānijas pilsētas Barselonas robežās no 2019. gada tiks aizliegts darba dienās pārvietoties ar automašīnām, kas ir vecākas par 20 gadiem, ziņo The Guardian.

Lai samazinātu kaitīgos izmešus 15 gadu laikā par 30%, pilsēta kopā ar apkārtējām pašvaldībām pieņēmusi lēmumu, ka darba dienās nedrīkstēs pārvietoties ar automašīnām, kas ir vecākas par 20 gadiem. 

Aizliegums sāks darboties tikai no 2019. gada, bet situācijā, kad pilsētā būs augsts piesārņojuma līmenis, privātie auto, kas reģistrēti pirms 1997. gada, un minibusiņi, kas reģistrēti pirms 1994.gada, nevarēs tikt izmantoti jau no šī gada 1.decembra.

Pēc pilsētas sniegtās informācijas secināms, ka aizliegums ietekmēs vairāk kā 100 000 auto, kas gan ir tikai 7% no visiem apkārtnē reģistrētajiem auto. 

Pilsētas pārvaldes amatpersonas norādījuši, ka sliktā gaisa kvalitāte ik gadu nogalina ap 3500 cilvēku. 

Top komentāri

Izpūtējs
I
Tipiskis ierēdņu magadebīlizmis vai merkantīlizmis. Kā reiz mūsējiem stulbeņiem piemērs. Auto vecākiem par 7.-10.g. izmešu daudzuma atšķirībā visvairāk ir no tā tehniskā stāvokļa. Pie tam jo jaunāks pēc konstrukcijas auto, jo lielāki izdevumi uzturēt šo auto atgāžu sākumparametros. Salīdzinam kaut vai TDI un CDI inžektoru cenas. Plus vēl sarežģitā un uz vecumu brūkošā CDI ERG sistēma. Plus jo jaunāks autiņš jo lielāks kritums kavalitātē uz izturību. Tas pat jūtās tādiem ar kavlitāti slaveniem brendiem kā BMW, VW, MB....nemaz nerunājot par lētā gala auto produkcijas prātam neaptverami straujo brukšanu.
TrollisJT
T
Lūk tā vajag nopirkt likumu! Vispirms nopērk likumu, pēc tam sāk biznesu! Brīnišķīgs autotirgotāju panākums. Jādomā, ka latvji gribēs dabūt Briseles uzslavas un centīgi ieviesīs autiņiem 10 gadu cenzu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits