Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
3000 karavīru un 80 bruņutehnikas vienību ierodas Polijā

Krievija ASV karavīru izvietošanu Polijā uztver kā draudu

Krievija paziņojusi, ka vairāk nekā 3000 amerikāņu karavīru ierašanās Polijā jāuztver kā drauds KrievijaI, vēsta BBC. "Šī rīcība apdraud mūsu intereses un drošību," paziņojis Kremļa runasvīrs, Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses padomnieks Dmitrijs Peskovs.

"Tā ir jau trešā valsts, kas palielina savu militāro klātbūtni mūsu robežu tuvumā Eiropā, turklāt tā pat nav Eiropas valsts," par ASV spēku ierašanos Polijā izteicās Peskovs.

Tikmēr Krievijas ārlietu ministra vietnieks Aleksejs Mečkovs sabiedroto ierašanos Polijā nosaucis par "Eiropas drošību destabilizējošu faktoru".

Vairāk nekā 3000 karavīru kā arī vairāk nekā 80 kaujas tanku un bruņutehnikas vienību izvietošana NATO bloka austrumu valstīs ir pēdējās desmitgadēs lielākais kontingents, ko ASV nosūtījusi uz Eiropu sabiedroto atbalstam.

Polijas aizsardzības struktūru pārstāvis Tomašs Šatkovskis norādīja, ka ASV spēku izvietošana nepieciešama, jo Krievija pie Polijas robežām rīko vērienīgus militāros vingrinājumus un "izvērš agresīvas darbības valsts robežu tuvumā".
 

Top komentāri

nunu
n
Kārtējais paziņojums iekšējam patēriņam, kaut kā taču jāpamato militāristu apetīte. Ja nebūtu tādu teorētisku "apdraudējumu", nez vai pat Krievijas tauta samierinātos, ka tik daudz līdzekļu tiek izmantoti militāristu vajadzībām, bet saimniecība plīst pa visām šuvēm.
Juodkazis
J
Viss pateikts Peskova komentāra pirmajā daļā: "Šī rīcība apdraud mūsu intereses ..., bet pieminētā "drošība" ir bezmaksas izkārtne, gluži kā lukturis pie prieka mājas.
andis
a
Viens tanks Polijas pusē pret 1000 Krievijas pusē, tā noteikti ir pret vateņiem vērsta agresija !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits