Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Lielbritānija brīdina tūristus par nopietniem terorisma draudiem Francijā

Lielbritānijas Ārlietu ministrija brīdinājusi britus uzmanīties, dodoties uz Franciju, jo šai valstī ir "augsta riska" terorisma draudi.

Lielbritānijas valdība nesen ievietojusi šo brīdinājumu Ārlietu ministrijas tīmekļa vietnē, kurā teikts, ka teroristi Francijā var uzbrukt, izvēloties upurus nejauši.

Ministrijas vietnē ievietota informācija, ka, tā kā Franciju šobrīd apdraud islāmistu teroristiskie grupējumi un arī valsts iesaistījusies militāros uzbrukumos pret grupējumu Islāma valsts (IV), pati Francijas valdība ir brīdinājusi iedzīvotājus būt īpaši piesardzīgiem, kā arī pastiprinājusi drošības pasākumus.

Lielbritānijas valdības brīdinājumā arī minēti vairāki teroristu uzbrukumi Francijā, piemēram, terorista Muhameda Meras apšaude Tulūzā, apšaude Montobānā, kā arī uzbrukums ar nazi karavīram netālu no Parīzes.

Brīdinājums tika publicēts pēc tam, kad grupējums IV pagājušajā mēnesī izsludināja aicinājumu saviem sekotājiem veikt uzbrukumus "nekrietnajai un ļaunajai" Francijai, kas pievienojās koalīcijai pret šo teroristu grupējumu Irākas ziemeļos.

Tīmeklī izplatītajā paziņojumā vairākās valodās IV mudināja musulmaņus visā pasaulē nogalināt Francijas, ASV un citu pretterorisma koalīcijā iesaistīto valstu piederīgos.

Irākā un Sīrijā strauji pasliktinoties drošības situācijai, ASV prezidents Baraks Obama 10.septembrī paziņoja par jaunu stratēģiju cīņai pret IV, kuras ietvaros paredzēts sniegt militāro atbalstu Irākas valdībai un Sīrijas opozīcijai, nosūtīt uz Irāku papildu personālu Irākas drošības spēku apmācībai, veikt regulārus gaisa uzlidojumus pret IV, kā arī stiprināt starptautiskās pretterorisma spējas kopumā. Gaisa triecienus Irākā veic ne tikai ASV, bet arī Lielbritānijas un Francijas gaisa spēki.

Kopumā ASV koordinētajai koalīcijai cīņai pret IV ir pievienojušās jau gandrīz 50 pasaules valstis, arī Baltijas valstis. Valstu sniegtais atbalsts ir dažāda veida, gan sniedzot militāru atbalstu, gan piegādājot militāro tehniku, gan sniedzot humāno palīdzību vai cita veida atbalstu.

Kad Alžīrijā teroristi nocirta galvu kādam tūristam no Francijas, valdība pastiprināja apsardzi sabiedriskās vietās. Īpaši stingra apsardze tiks nodrošināta lidostās un dzelzceļa stacijās, kā arī populārās apskates vietās un iepirkšanās centros visā valstī.

Lielbritānijas Ārlietu ministrijas pārstāvis sacīja, ka brīdinājums nav uztverams kā kritika Francijai, kā arī cilvēki var paši izlemt, vai doties uz šo valsti vai nē.

Ministrijas tīmekļa vietnē arī atrodama informācija, ka Franciju katru gadu apmeklē 17 miljoni tūristu no Lielbritānijas, kā arī piebilde, ka "lielākoties šie apmeklējumi ir bez starpgadījumiem".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits