Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Makrons pieļauj Olimpiādes atklāšanas ceremonijas pārcelšanu no Sēnas upes uz stadionu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz iespēju, ka Parīzes olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija drošības apsvērumu dēļ var tikt pārcelta no Sēnas upes uz stadionu Stade de France.

"Ja drošības riski būs pārāk augsti, tad mums ir arī B un C scenāriji," par atklāšanas ceremonijas norises vietu medijiem BFM-TV and RMC sacīja Makrons.

2024.gada Parīzes olimpiskās spēles tiks atklātas 26.jūlijā, un plānots, ka to atklāšanas ceremonija būs pirmā, kas nenotiks stadionā. Iecerēts, ka aptuveni 10 500 sportistu uz laivām veiks sešu kilometru maršrutu pa Sēnas upi.

Kā norādīja Francijas prezidents, lai mazinātu drošības riskus, spēļu organizatori varētu saīsināt maršrutu pa upi, vai arī pārcelt parādi uz "Stade de France".

Sākotnēji spēļu organizatori plānoja grandiozu parādi ar 600 000 skatītāju klātbūtni Sēnas krastos. tomēr drošības apsvērumu un loģistikas dēļ skatītāju skaits samazināts līdz provizoriskiem 300 000. Tāpat nolemts, ka tūristi bez maksas nevarēs apmeklēt atklāšanas ceremoniju un tā būs pieejama vien ielūgumus saņēmušajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits