Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Rahojs atsakās atkāpties no Spānijas premjera amata

Reaģējot uz korupcijas skandālu, ko izraisījušas ziņas par pārkāpumiem valdošās Tautas partijas (PP) finansēšanā, Spānijas premjerministrs Mariano Rahojs paziņojis, ka nepadosies "šantāžai" un no amata neatkāpsies. Rahojs uzsvēris, ka grasās līdz galam pildīt spāņu tautas uzticēto mandātu.

Kā ziņots, labēji orientētais laikraksts El Mundo publicējis attēlus, kuros redzama Rahoja un Tautas partijas bijušā kasiera Luisa Barkenasa īsziņu sarakste. Barkenass patlaban atrodas pirmstiesas apcietinājumā saistībā ar korupcijas lietas izmeklēšanu. El Mundo skaidro, ka Barkenass nodevis tai īsziņas, kad viņam izraisījušās domstarpības ar premjeru. Īsziņas sūtītas starp 2011.gada maiju un 2013.gada martu.

Rahojam bijis "tiešs un pastāvīgs kontakts" ar Barkenasu, turklāt premjers "lūdzis viņam slēpt slepeno kontu un algu piemaksu eksistenci", svētdien ziņoja El Mundo. Tikmēr pats Barkenass tiesā atkārtoti paziņojis, ka Rahojs laikā no 2008. līdz 2010.gadam esot saņēmis maksājumus no partijas "melnās kases".

Taču Rahojs noliedz, ka būtu iesaistījies jebkādās nelikumībās. "Likuma vara neliecas šantāžas priekšā, un institūcijas, tiesu administrācija, tiesu policija un nodokļu administrācija rīkojās, rīkojas un rīkosies absolūti neatkarīgi," preses konferencē uzsvēra premjers. "Es uzstāju, ka šī ir nopietna demokrātija un... un es sevi nodošu izmeklēšanas rīcībā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits