Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ukraina cer, ka ASV apstiprinās atbalsta likumu

Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs intervijā BBC paudis "piesardzīgu optimismu", ka sestdien paredzētajā balsojumā ASV Kongresa Pārstāvju palāta beidzot apstiprinās likumprojektus par palīdzību ārvalstīm, kas paredz arī 61 miljarda ASV dolāru vērtu atbalstu Ukrainai tās karā pret iebrucējiem no Krievijas.

"Mums šī nauda bija vajadzīga jau vakar, ne rīt, ne šodien. Ja nevarēsim aizsargāties, Ukraina kritīs. Globālā drošības sistēma tiks sagrauta, un pasaulei būs jāmeklē jauna. Vai arī būs daudzi konflikti, daudzi šāda veida kari, kas beigu beigās var novest pie trešā pasaules kara," piebilda D. Šmihaļs.

ASV Republikāņu partijas galēji labējā spārna pārstāvji Kongresā mēnešiem bloķējuši atbalsta piešķiršanu Ukrainai. Daļa no viņiem pieprasījuši saistīt palīdzību Ukrainai ar līdzekļu atvēlēšanu ASV un Meksikas robežas drošības uzlabošanai.

Tomēr republikānis – Kongresa Pārstāvju palātas spīkers Maiks Džonsons – paziņoja, ka virzīs balsojumam sestdien likumprojektu paketi, kurā paredzēts atbalsts Ukrainai, Izraēlai un Taivānai. Tajā atbalsts Ukrainai paredzēts 61 miljarda dolāru apmērā. No tiem vairāk nekā trešdaļa tiktu izmantoti ASV bruņoto spēku bruņojuma krājumu atjaunošanai, 13,8 miljardi paredzēti Ukrainai ieroču iegādei no ASV ražotājiem. Deviņi miljardi dolāru tiktu atvēlēti ekonomiskajai palīdzībai kā aizdevums, kuru vēlāk varētu nelikt dzēst.


Visu rakstu lasiet avīzes Diena piektdienas, 19. aprīļa, numurā! Ja vēlaties laikraksta saturu turpmāk lasīt drukātā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits