Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Ankarā nošauj Krievijas vēstnieku "atriebībā par Alepo"

Pirmdien Ankarā nāvējoši sašauts Krievijas vēstnieks Turcijā Andrejs Karlovs, vēsta ārvalstu mediji. Slepkavības brīdis arī nofilmēts. Video redzams, ka slepkava vēstnieku sašauj no mugurpuses brīdī, kad viņš uzrunāja klātesošos mākslas izstādes atklāšanā. Uzbrucējs slepkavības brīdī izkliedza frāzi: "Neaizmirstiet Alepo!"

Vēstnieks smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā, taču no gūtā ievainojuma tur mira. Jaunais vīrietis pēc vēstnieka sašaušanas vicinājies ar ieroci un kliedzis, ka "viņu no šejienes izdabūs tikai mirušu. Visi, kas piedalījušies šajā apspiešanā, viens pēc otra par to samaksās". Aculiecinieki ziņo, ka uzbrucējs raidījis astoņus šāvienus, pirms viņu neitralizēja drošībnieki.

Pašlaik zināms, ka šāvējs bijis policists, kurš konkrētajā brīdī nepildīja dienesta pienākumus.

Krievijas Ārlietu ministrija notikušo nodēvējusi par terora aktu. 

"Mēs pašlaik sazināmies ar Turcijas varasiestādēm, kuras mums apstiprināja - tiks veikta rūpīga, visaptveroša izmeklēšana. Slepkavas tiks sodīti, terorisms tiks apkarots," uzrunā Krievijas telekanāliem paziņoja ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova.

Uzbrukumu asi nosodījušas arī daudzas Rietumvalstis, tostarp ASV, Lielbritānija, Vācija un Francija. ASV Valsts departamenta preses pārstāvis Džons Kirbijs norādījis, ka "ASV nosoda šo vardarbības aktu, lai arī kas aiz tā nestāvētu", un piebildis, ka domās ir ar noslepkavotā vēstnieka tuviniekiem. Savukārt Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons uzbrukumu nodēvēja par nicināmu un gļēvu.

Brutālo uzbrukumu nosodījis arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība), brīdinot, ka šis incidents var pasliktināt jau tā sarežģīto situāciju reģionā. 

Ankaras mērs Melihs Gokceks, runājot ar preses pārstāvjiem pie slimnīcas, uz kuru tika nogādāts sašautais vēstnieks, norādīja, ka uzbrukuma mērķis bijis sagraut Krievijas un Turcijas savstarpējās attiecības, ziņo BBC. Turcijas Ārlietu ministrija jau izplatījusi paziņojumu, ka "nepieļaus situāciju, ka šis gadījums met ēnu pār abu valstu attiecībām", raksta ziņu aģentūra Reuters.

Savukārt Krievijas medijs Lenta.ru vēsta, ka Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans jau piezvanījis Krievijas kolēģim Vladimiram Putinam, lai paustu nožēlu par notikušo, kā arī iepazīstinājis Putinu ar jaunāko informāciju par notikušo.

Uzbrukums noticis pēc Turcijā vairākas dienas notikušiem protestiem par Krievijas iesaisti konfliktā Sīrijā, kur Kremlis atbalsta Bašāra el Asada režīmu.


(papildināta visa ziņa)

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits