Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Krievijas Zinātņu akadēmija atzīst homeopātiju par pseidozinātni

Krievijas Zinātņu akadēmijas (ZA) prezidija komisija cīņai pret viltus zinātni un zinātnisko pētījumu falsifikāciju atzinusi, ka ārstēšanai ar homeopātiskajiem preparātiem nav zinātniska pamata.

"Homeopātija kā alternatīvās medicīnas veids pastāv jau vairāk nekā divsimt gadu. Šajā laikā ne reizi vien ir notikuši mēģinājumi piešķirt homeopātijai zinātnisku pamatu. Tie visi galu galā izrādījušies neveiksmīgi," teikts komisijas memorandā.

Tajā uzsvērts, ka homeopātija nav nekaitīga, jo slimnieki tērē lielus līdzekļus preparātiem, kuriem nav iedarbības, un ignorē ārstniecības līdzekļus, kuru efektivitāte ir apstiprināta, kas var novest pie nelabvēlīga iznākuma, līdz pat nāvei.

Tā kā homeopātija ir atzīta par viltus zinātni, komisija ir sagatavojusi vairākas rekomendācijas. Krievijas Veselības ministrijai ieteikts dot rīkojumu nelietot homeopātijas līdzekļus valsts veselības iestādēs, Federālajam pretmonopola dienestam - veikt pasākumus, lai pasargātu iedzīvotājus no patiesībai neatbilstošas homeopātisko līdzekļu reklāmas, bet aptiekām - neizvietot homeopātiskos līdzekļus līdzās parastajiem medikamentiem.

Memorandā konstatēts, ka zinātnieku sabiedrībā homeopātija pašlaik tik uzskatīta par viltus zinātni. Tās izmantošana medicīnā ir pretrunā ar Krievijas veselības aizsardzības pamatmērķiem un pret to ir jābūt organizētai valsts pretdarbībai, norāda komisija.

Top komentāri

T
T
Tik nejauciet homeopātiju ar fitoterapiju.
Ramzan skazal
R
http://apollo.tvnet.lv/zinas/cecenijas-vaditajs-neierasta-veida-kluvis-par-akademiki/718976
zv
z
Lai kā ar man nepatiktu Krievija un krievi , šis ir reāli pareizs atzinums. Homeopātijā lieto ļoti atšķaidītas substances, ko sauc arī par ultramolekulārajiem atšķaidījumiem un šo atšķaidījumu sakratīšana (potencēšana) ražošanas procesā ir noteicošais elements homeopātisko preparātu ražošanā ---no reklāmas par homeopātiju. Ielajam pāris tonnas arsēna Daugavā , Piedrujā. Pa ceļam līdz Rīgai - atšķaidīsies, HESos sakratīsies jeb potencēsies , bet Rīgā varēsim smelt mūžīgās dzīvības ūdeni
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits