Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega
Sīrijas armijas panākumos cīņā pret opozīcijas kaujiniekiem liela loma ir Krievijas atbalstam

Asada opozīcija pēc sakāves Alepo sola nepadoties

Bašāra el Asada režīma opozīcijas kaujinieki pēc sakāves un atkāpšanās no Alepo austrumu rajoniem sola, ka tās nebūs beigas cīņai pret prezidenta Asada režīmu, vēsta BBC. Opozicionāru pārstāvis Džordžs Sabra britu raidorganizācijai gan atzinis, ka šī situācija būtiski traucēs miera līguma noslēgšanai.

Asada spēki, kuru rīcībā ir vērienīgs aviācijas atbalsts, nemierniekiem atņēmuši trešo daļu no to kontrolētajiem rajoniem Alepo austrumos. Opozīcijas kaujinieki informē, ka atkāpušies uz pozīcijām, kuras ir vieglāk nosargājamas. "Alepo ir revolūcijai nozīmīga vieta, bet tā nav pēdējā vieta," paziņojis Sabra. 

Viņš arī apsūdzējis Asada režīmu "politiskā procesa graušanā", ar to domājot miera panākšanu politiskā ceļā: "Neviens šobrīd vairs nespēj iedomāties, kā situāciju atrisināt miermīlīgi."

Krievijas bruņotie spēki, kas palīdz Asada režīma armijai, paziņojuši, ka nemiernieki zaudējuši 12 pilsētas rajonus jeb 40% no viņu kontrolētās teritorijas.

Tikmēr intensīvo kauju laikā aplenktos pilsētas rajonus cenšas pamest tūkstošiem civiliedzīvotāju.

Sīrijas Civilās aizsardzības organizācijas Baltās ķiveres pārstāvis Ibrahims Abū al Leits paziņojis, ka civiliedzīvotāju situācija rajonos, kur notiek kaujas, ir kritiska. "Cilvēki guļ uz ielām, nav nedz pārtikas, nedz ūdens," viņš informējis ziņu aģentūru AFP. Nopietnas bažas par civiliedzīvotāju stāvokli Alepo paudusi arī ANO, kura atkārtoti pieprasījusi, lai karadarbības plosītajos rajonos tiktu nodrošināta iespēja piegādāt humānās palīdzības preces.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits