Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sirds un mūzika vienā ritmā

Mūzika spēj ietekmēt ne vien cilvēku noskaņojumu, bet arī fiziskās spējas. Visvairāk treniņos tā palīdz tad, ja dziesmas bungu sitienu skaits minūtē sakrīt ar klausītāja tā brīža pulsu, apgalvo fitnesa speciālisti.

Fitnesam veltītās tīmekļa vietnes Total Shape speciālisti identificējuši 21 enerģisku dziesmu, kas esot piemērotas skriešanai, riteņbraukšanai un tamlīdzīgiem ilgstošiem, spēku izsmeļošiem treniņiem. Galvenā šo dziesmu vienojošā pazīme ir 120 līdz 135 bungu sitieni minūtē, kas sakrīt ar pulsa ātrumu šādās fiziskās aktivitātēs. Šādas dziesmas atrodamas daudzos žanros – sākot ar elektronisko deju mūziku un beidzot ar regeju. 

Ieteiktajā sarakstā ir tādi šobrīd populāri skaņdarbi kā Los del Espacio, One Kiss, El Merengue, La Bachata, Lay Low, Toca o Trompete un citi.

"Mūzikas klausīšanās pazemina stresa hormona kortizola līmeni un vienlaikus paaugstina laimes hormona dopamīna līmeni. Īpaši tad, ja mums patīk tas, ko dzirdam. Tomēr jūs negūsiet maksimālu labumu no sporta zāles, ja uz skrejceliņa klausīsieties balādes," izplatītajā paziņojumā skaidro Total Shape pārstāvji, "tieši šeit parādās 120–135 sitienu minūtē loma. Tā atspoguļo relatīvi ātru dziesmas ritmu un palīdz uzturēt konstantu skriešanas tempu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Televizoru pilna kapsēta un dīķis ar 20 vannām

Aprīļa pēdējā nedēļas nogalē visā Latvijā tūkstošiem tīras vides mīļotāju atkal pulcēsies Lielajā talkā, lai kopīgiem spēkiem savestu kārtībā tuvējo apkārtni, bet ne viens vien dosies talkot arī uz ...

Baltija nav NATO ķirzakas aste

Atvaļinātais vēstnieks Gints Jegermanis par jaunās ārlietu ministres lielāko izaicinājumu, stratēģisko kļūdu pēc "valodas referenduma" un par to, cik ilgi pastāvēs Krievijas draudi.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata