Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Hjūstona pirmajā spēlē sabradā Bertāna pārstāvētos Spurs

Latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns pirmdien neglāba Sanantonio Spurs komandu no ļoti smagas neveiksmes Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra otrās kārtas ievadā.

Spurs Rietumu konferences pusfināla sērijas pirmajā duelī ar 99:126 (23:34, 16:35, 28:27, 32:30) savā laukumā zaudēja Hjūstonas Rockets, sērijā līdz četrām uzvarām nokļūstot iedzinējos ar 0-1.

Pirmajā puslaikā Spurs komanda ielaida 69 punktus un pati iemeta par 30 mazāk, bet otrajā spēles daļā tai mainīt dueļa likteni vairs neizdevās. Bertāns aizvadītajā cīņā lielu uzticību neieguva, pārsvarā spēlējot ceturtajā ceturtdaļā, kad spēles uzvarētājs jau bija skaidrs.

Šajā mačā Rockets komanda izpildīja 30 rezultatīvas piespēles un trāpīja 22 tālmetienus, otrajā no šiem rādītājiem sasniedzot jaunu vienības izslēgšanas turnīru rekordu, kā arī Spurs antirekordu. Cīņas gaitā Spurs komandas deficīts sasniedza pat 39 punktus.

Bertāns nospēlēja 11 minūtes, bet palika bez punktiem, garām aizmetot abus izpildītos trīspunktu raidījumus. Viņam bija arī trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un viena piezīme.

Rockets rindās rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Trervors Ariza. Tikmēr Džeimsam Hārdenam bija 20 punkti un 14 rezultatīvas piespēles, bet Klints Kapela pie 20 punktiem pievienoja 13 atlēkušās bumbas.

Savukārt Spurs līderis Kavai Lenards izcēlās ar 21 punktu un 11 bumbām zem groziem.

Spurs komandai šajā mačā nesekmējās jau no paša ievada un sestajā minūtē tā pirmoreiz nokļuva iedzinējos ar desmit punktiem (8:18). Pārsvars sasniedza arī 15 punktus, bet pēc pirmās ceturtdaļas mājinieki zaudēja ar 23:34. Jau pirmajā ceturtdaļā nepilnas divas minūtes nospēlēja Bertāns, izceļoties ar vienu neveiksmīgu tālmetienu.

Otrajā ceturtdaļā jau Rockets komanda bija labāka ar 35:16 un pašās puslaika beigās viesu pārsvars sasniedza 30 punktus. Kaut turpinājumā duelim ritēja bez lielas intrigas, cīņā bija arī vairākas rupjības un pāris basketbolistiem dueli nācās noslēgt priekšlaicīgi. Bertāns, kā ierasts dueļos, kuros izšķirts liktenis, nospēlēja lielāko daļu ceturtās ceturtdaļas, tomēr šoreiz palika bez punktiem.

Nākamo reizi komandas tiksies trešdien Sanantonio, bet piektdien un svētdien jau dueļi risināsies Hjūstonā. Zīmīgi, ka Rockets komanda uzvarējusi iepriekšējās trīs "play-off" sērijas pret Spurs, bet izslēgšanas turnīra ietvaros tā Sanantonio nav zaudējusi kopš 1995.gada.

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Spurs zaudēja divus izbraukuma mačus, tomēr ar 4-2 apspēlēja Memfisas Grizzlies, savukārt divu līgas vērtīgākā spēlētāja balvas pretendentu duelī Hārdens un Rockets komanda ar 4-1 pieveica Raselu Vestbruku un Oklahomasitijas Thunder.

Regulārajā turnīrā Grega Popoviča trenētā Spurs komanda ieņēma otro vietu Rietumu konferences un arī visas līgas kopvērtējumā, bet Rockets komanda guva par sešiem panākumiem mazāk un bija trešajā vietā konferencē.

Bertāns savā NBA debijas sezonā regulārajā čempionātā gāja laukumā 67 spēlēs, kurās vidēji nospēlēja 12,1 minūti, iemeta 4,5 punktus un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Viņš četros mačos iemeta vismaz 15 punktus, bet rezultatīvākā cīņa latvietim bija 7.janvārī, kad pret Šarlotes Hornets tika gūts 21 punkts.

Bertāns kļuvis tikai par otro Latvijas basketbolistu pēc Andra Biedriņa, kurš piedalījies NBA izslēgšanas spēlēs. Biedriņš savulaik "play-off" mačos pārstāvēja Goldensteitas Warrors vienību, ar kuru 2007. un 2013.gadā sasniedza otro kārtu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi