Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Latvijas pāris triumfē pasaules čempionātā jauniešiem desmit dejās

Nedēļas nogalē Daugavas sporta namā Rīgā notikušajā pasaules čempionātā jauniešiem desmit dejās (piecas Standartdejas (ST) + piecas Latīņamerikas (LA) dejas) uzvaru izcīnīja Latvijas pāris Deniss Gudovskis un Megija Morīte.

Aiz sevis mūsējie atstāja Krievijas un Itālijas dejotājus. Tikmēr Vācijā Pasaules kausā Standartdejās (ST) Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) Profesionāļu divīzijā Andrejs Rogovenko un Anna Vorončuka ieguva trešo vietu, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Šajā nedēļas nogalē sporta deju pasaulē norisinājās vairākas nozīmīgas sacensības, taču lielākā uzmanība tika pievērsta mūsu galvaspilsētai, kur starptautisko sporta deju sacensību Latvia open ietvaros norisinājās divi lieli notikumi desmit deju programmā – Pasaules kauss pieaugušajiem un pasaules čempionāts jauniešiem. Divpadsmit tiesnešu kolēģijā bija arī Latvijas tiesnese Ina Kočetova.

Latviju pārstāvošie D.Gudovskis un M.Morīte gada laikā bija uzrādījuši atzīstamus rezultātus, izvirzoties pasaules rangā līderos LA dejās un otrajā vietā ST dejās. Turklāt pēc vasaras kopā vairs nedejo Eiropas čempioni no Krievijas, kas vairoja mūsu pāra izredzes uz uzvaru. Deniss ar Megiju ST dejās uzrādīja stabili labāko rezultātu. Arī LA dejās tiesneši iedeva viņiem visaugstāko vērtējumu. Līdz ar to gaidītais un paredzamais tituls tika iegūts. Fināla sešiniekā no 30 pāriem iekļuva arī lietuvieši Karols Tomeckis/Domile Semeskevičiute un igauņi Jareks Toigers/Rēlika Traks, kuriem attiecīgi 5. un 6.vieta.

Pasaules čempionāts desmit dejās, kurā atšķirībā no individuālajām programmām valsti pārstāv tikai viens pāris, dažādām vecuma grupām Latvijā norisinājās ceturto gadu pēc kārtas, dodot lieliskas iespējas mūsējiem iegūt augstas vietas, kas arī tika izmantotas. Gada nogalē starptautiskā sporta deju festivāla Baltic Grand Prix ietvaros jaunieši sacentīsies pasaules čempionātā LA dejās, kur Latvijai arī ir reālas iespējas izcīnīt godalgotu vietu.

Tikmēr Vācijā Pasaules kausā ST dejās WDSF profesionāļu divīzijā Latvijai šajā nedēļas nogalē tika izcīnīta trešā godalga. No 19 pāriem, līdzīgā cīņā pārspējot Krievijas čempionāta finālistus, trešo vietu izcīnīja A.Rogovenko un A.Vorončuka. Negaidīti piektie palika pasaules čempionāta 6.vietas ieguvēji no Itālijas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi