Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Latvijas hokejisti pasaules čempionāta ceturtajā mačā pārliecinoši zaudē Vācijai

Latvijas vīriešu hokeja izlase trešdien Ostravā pasaules čempionātā ceturtajā spēlē ar rezultātu 1:8 (0:2, 1:5, 0:1) kapitulēja Vācijai, piedzīvojot pirmo neveiksmi šajās meistarsacīkstēs.

Latvijas izlasei vārtus guva Markuss Komuls, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju valstsvienībā. 

Tāpat kā otrdienas spēlē, kurā latvieši ar 2:0 uzvarēja Kazahstānu, maču vārtos sāka Kristers Gudļevskis, kuru pēc četrām ielaistām ripām nomainīja Elvis Merzļikins, arī viņam ielaižot četras ripas. Vācijas hokejisti pa viņu sargātajiem vārtiem meta 31 reizi, bet latvieši atbildēja ar 22 metieniem pa Filiba Grūbauera sargāto "cietoksni".

Divus vārtus Vācijas izlases labā guva Jons Peterka, bet pa reizei atzīmējās Dominiks Kahūns, Kajs Vismans, Leonards Pfēderls, Pārkers Toumi, Marks Mihaelis un Niko Šturms.

B apakšgrupā līdere ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir Zviedrija, tālāk ar septiņiem un sešiem punktiem ir četrus mačus aizvadījušās Latvija un Vācija, bet četrinieku ar pieciem punktiem trīs dueļos noslēdz Slovākija. ASV un Francijai ir pa četriem punktiem trīs spēlēs, trīs punktus guvusi Kazahstāna, bet vienu - Polija.

18.maijā Latvija tiksies ar Zviedriju, 19.maijā - ar Slovākiju, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām. Tieši apakšgrupu turnīra pēdējās četras spēles jāaizvada pret tiešajām konkurencēm cīņā par vietu ceturtdaļfinālā.

Vācieši vadībā izvirzījās spēles sestajā minūtē, kad latvieši ļāva Kahūnam tikt pie atlēkušās ripas un raidīt to vārtos. Nedaudz vēlāk vācieši izjauca Mika Indraša un Riharda Bukarta saspēli pie vārtiem, liedzot latviešiem izlīdzināt rezultātu.

Mača 12.minūtē Šturms izslidoja viens pret Gudļevski, taču latviešu vārtsargs liedza viņam raidīt ripu tīklā. Četras minūtes pirms došanās pārtraukumā Latvijas izlase pirmo reizi spēlē tika pie iespējas spēlēt vairākumā, kurā Mārtiņam Dzierkalam neizdevās raidīt ripu tukšā vārtu stūrī.

Uzreiz pēc tam Rodrigo Ābols par grūdienu apmalē saņēma noraidījumu, vāciešiem nepilnas divas minūtes pirms perioda beigām panākot 2:0. Vismans apspēlēja uzreiz trīs Latvijas hokejistus un netraucēts raidīja ripu vārtos.

Vāciešiem otrajā periodā vajadzēja vien 48 sekundes, lai panāktu 3:0. Pretuzbrukumā Gudļevski pārspēja Pfēderls, latviešu vārtsargam neredzot metiena brīdi. Pēc nepilnām divām minūtēm jau 4:0 Vācijas izlases labā, ripu Gudļevskim zem paduses raidot Tuomi.

Nedaudz vēlāk divu minūšu noraidījumu saņēma Komuls un pārtraukumā Gudļevski vārtos aizstāja Merzļikins. 95 sekundes pēc stāšanās vārtos Merzļikinu pārspēja Peterka, kurš ar raidījumu no iemetienu apļa 26.minūtē panāca 5:0.

Perioda turpinājumā Oskars Batņa un Dzierkals atstāja Latvijas izlasi uz vairāk nekā vienu minūti lielajā mazākumā. Trijatā latvieši izturēja, taču, spēlējot jau ar četriem hokejistiem, mača viducī sestos vārtus pretiniekiem guva Mihaelis.

Mača 36.minūtē pēc Peterkas piespēles ripa no Raivja Ansona nūjas nonāca Latvijas izlases vārtos. Spēlei atsākoties, Jonass Millers ar ceļgalu trāpīja Kasparam Daugaviņam pa augšstilbu un Latvijas izlases kapteinis bija spiests uz brīdi pamest laukumu, savukārt pretinieks varēja turpināt spēli, jo tiesnešu ieskatā netika pārkāpti noteikumi.

Kad līdz otrā perioda beigām bija palikušas 58 sekundes, Komuls guva savus pirmos vārtus izlasē, saņemot piespēli no Dzierkala, kurš aizvārtē izcīnīja ripu. 

Trešā perioda piektajā minūtē, Merzļikinam cenšoties izmest ripu tālāk no vārtiem, tā nonāca pie Šturma, kurš panāca 8:1 pretinieku labā. Perioda vidū Eduards Tralmaks aizvārtē izcīnīja ripu, apspēlēja pretinieku un iebakstīja ripu vārtos. Tiesa, pēc videoatkārtojuma noskatīšanās tika konstatēta aizmugure uzbrukuma epizodē un vārtu guvums tika atcelts.

Trešdaļas otrā puse aizritēja bez būtiskiem pavērsieniem, mačam noslēdzoties ar 8:1 Vācijas izlas labā.

Latvijas izlase čempionātu sāka ar divām uzvarām papildlaikos, abos uzvaras vārtus gūstot Kasparam Daugaviņam. Sestdien latvieši ar 5:4 pārspēja Poliju, bet svētdien ar 3:2 - Franciju. Otrdien Latvija ar 2:0 apspēlēja Kazahstānu, tiekot pie pirmā panākuma pamatlaikā.

Vācija pirmajā spēlē ar 6:4 uzvarēja Slovākiju, bet nākamajos divos mačos piedzīvoja zaudējumus ar 1:6, atzīstot ASV un Zviedrijas pārākumu. 

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Karalis uz māla kājām

Ja tā bija pēdējā reize, es to izbaudīju – mājienu par iespējamo atgriešanos slavenajos Rolāna Garrosa māla kortos pēc izstāšanās no Francijas atklātā čempionāta (French Open) jau pirmajā kārtā d...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi