Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Oficiāli: Latvijas hokeja izlasi turpmāk vadīs Stenlija kausa ieguvējs Hārtlijs

Par Latvijas hokeja izlases galveno treneri apstiprināts kanādiešu speciālists Bobs Hārtlijs, vēsta Latvijas Hokeja federācija.

Līgums ar Hārtliju parakstīts uz vienu gadu ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu.

Hārtlijs apmeklēs arī drīzumā gaidāmā pasaules U-20 čempionāta spēles Kanādā, kur liela daļa Latvijas junioru izlases spēlētāju varētu parādīties galvenā trenera kandidātu sarakstā, gatavojoties nākamā gada pieaugušo pasaules čempionātam Ķelnē.

Tāpat Kanādas speciālists līguma ietvaros ir paredzējis organizēt Latvijas treneriem apmācības, seminārus un meistarklases. Hārtlijs Rīgā ir plānojis ierasties februāra vidū, lai apmeklētu pēdējās divas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas Dinamo regulārās sezonas spēles.

"Esmu sajūsmā par jaunāko izaicinājumu manā trenera karjerā. Šī būs mana pirmā pieredze darbā ar pasaules elites nacionālo izlasi, un es esmu pateicīgs Latvijas Hokeja federācijai par doto iespēju un uzticību. Ar nepacietība gaidu to brīdi, kad sāksies Latvijas izlases sagatavošanās posms, kur tiks ielikti pamati veiksmīgam startam pasaules čempionātam Vācijā," LHF citē Hārtlija teikto.

Šobrīd 56 gadus vecajam Hārtlijam ir liela pieredze darbā Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur viņš ir trenējis trīs klubus. No 1998. līdz 2003.gadam viņš vadīja Kolorādo Avalanche komandu, kurā pirmajās divās sezonās vēl spēlēja Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš. No 2003. līdz 2008.gadam viņš bija Atlantas Thrashers galvenais treneris, bet no 2012.gada līdz iepriekšējās sezonas beigām Hārtlijs stūrēja Kalgari Flames klubu.

Kanādietis 2011./2012.gada sezonā strādāja arī Šveices augstākās līgas (NLA) klubā Cīrihes ZSC Lions, kurā spēlēja Latvijas izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, aizvedot komandu līdz valsts čempionu titulam.

Hārtlijs trenera karjeru sāka 1987.gadā, sākumā strādājot ar Kanādas junioru klubiem, bet 1993.gadā viņš pārcēlās uz Amerikas hokeja līgu (AHL), kur vadīja Kornvolas Aces un Hēršijas Bears komandu, ar kuru 1997.gadā izcīnīja Kaldera kausu.

Savukārt ar Kolorādo Avalanche Hārtlijs 2001.gadā izcīnīja Stenlija kausu. Tāpat viņš piecas reizes NHL savus vadītos klubus ir aizvedis līdz izslēgšanas spēļu konferenču fināliem.

Hārtlijs 2015.gadā tika atzīts par NHL sezonas labāko treneri, iegūstot Džeka Edamsa vārdā nosaukto balvu.

Pagājušajā sezonā Latvijas izlases galvenais treneris pasaules čempionātā bija Leonīds Beresņevs, kurš šajā amatā februārī tika apstiprināts trešo reizi karjerā. Beresņevam septembrī vajadzēja vadīt arī valstsvienību 2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Rīgā, taču neilgi pirms tā sākuma hokeja speciālists, pēc konflikta ar tā brīža LHF prezidentu Kirovu Lipmanu no amata atkāpās.

Olimpiskajā kvalifikācijā izlasi vadīja pieredzējušais Haralds Vasiļjevs, taču valstsvienībai pie vienīgās ceļazīmes tikt neizdevās, jo izšķirošajā mačā nācās zaudēt Vācijai.

Iepriekš Latvijas hokeja kuluāros tika baumots, ka galvenā trenera amatam ir uzrunāti arī Artis Ābols un Ģirts Ankipāns, kā arī vairāki ārzemnieki.

Latvijas izlase nākamo reizi kopā sanāks vien pavasarī, kad sāks gatavoties pasaules čempionātam, kas maijā notiks Vācijā un Francijā. Novembrī izlase aizvadīja Eiropas Izaicinājuma kausa (EIHC) turnīru Slovēnijā, kurā komandu vadīja Ēriks Miļuns.

Latvijas valstsvienība pasaules čempionātā spēlēs Ķelnē, kur tiksies ar Krieviju, ASV, Zviedriju, Slovākiju, Vāciju, Dāniju un Itāliju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi