Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Rihards Bukarts: Nebija viegli, bet mērķis uzvarēt pirmajās trijās spēlēs ir izpildīts

Latvijas hokeja izlases mērķis pasaules čempionāta ievadā bija uzvarēt pirmajās trijās spēlēs. Kaut neklājās viegli un divi punkti tika zaudēti, mērķis ir izpildīts, pēc dueļa pret Kazahstānu sarunā ar Sporta Avīzi un radio SWH izteicās valstsvienības uzbrucējs Rihards Bukarts.

Latvijas izlase otrdien Ostravā ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) apspēlēja Kazahstānu, tiekot pie trešā panākuma trijos mačos. Tomēr čempionātu mūsējie iesāka ar dueļiem pret potenciāli apakšgrupas vājākajām komandām.

"Neielaidām nevienus vārtus, šķiet, ka ar katru spēli rādām arvien labāku sniegumu. Virknējumi joprojām tiek pamainīti un ķīmija jāatrod pilnīgi visām maiņām - citas to ir uztvērušas labāk un drošāk, bet mūsu maiņai vēl viennozīmīgi ir kur pielikt, jo gadu nebijām spēlējuši kopā. Tas ir normāli, parunāsim, paskatīsimies, kur varam būt labāki," stāsta Rihards Bukarts, kurš šajā mačā spēlēja vienā uzbrucēju virknējumā ar Miku Indraši un Danu Ločmeli, ko viņi darīja arī pirms gada bronzas meistarsacīkstēs. Pirmās divas cīņas Ločmelis izlaida diskvalifikācijas dēļ. "Mačs bija ļoti saraustīts, noraidījumi, pauzes, bija grūti ieiet ritmā, īsti nesajutām viens otru, bet pēdējās 10-12 minūtēs jau domas bija tikai par aizsardzību, vajadzēja noturēt vadību."

Pirmā spēle meistarsacīkstēs šī bija arī vārtsargam Kristeram Gudļevskim, kurš atvairīja visus 22 pretinieku raidījumus. "Izcila spēle Kristeram, paldies viņam, izglāba mūs tur, kur bija jāizglābj. Hokejs ir komandas spēle, darbojamies visi seši - uzbrucēji ir atbildīgi par uzbrukumu un vārtu uzlaušanu, aizsargiem nepieciešams noturēt, bet, ja aizsargi kļūdās, vārtsargam jāizglābj un Kristers to darīja."

Nākamā spēle Latvijas izlasei būs jau šodien, plkst. 17.20 spēkojoties ar Vāciju, kas čempionāta ievadā uzvarējusi Slovākiju, bet smagi zaudējusi ASV un Zviedrijai. 

"Kad nav ritma, kājām ir daudz grūtāk - tās sakarst, tad atkal atdziest un viss jāsāk no nulles," Rihards Bukarts pauž, ka duelis pret Kazahstānu bija nogurdinošs. "Tomēr personāls parūpēsies, lai nākamajā spēlē mēs labi justos. Vācijai būs priekšrocība, jo viņi otrdien nespēlēja, bet nu tā ir mūsu problēma - mums jābūt gataviem, esam ieradušies katrā spēlē cīnīties par uzvaru."

"Mērķis bija uzvarēt pirmās trīs spēles. Nebija viegli, bet mēs to izdarījām. Jā, zaudējām punktus, bet tāpat labāk ir uzvarēt trīs spēles ar diviem pagarinājumiem, nekā kādu zaudēt. Turpinām strādāt, gatavojamies nākamajai spēlei," uzsvēra Latvijas izlases uzbrucējs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi