Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Krīzes dēļ rallijā Kurzeme 2009 būs apvienotas trīs sacensības

Krīze valstī spiedusi Latvijas Automobiļu federāciju (LAF) apvienot vienā pasākumā trīs sacensības - ralliju ''Kurzeme 2009'', kā arī rallijsprinta un rallijreida Latvijas čempionāta posmus, par to otrdien paziņoja LAF prezidents Dainars Dambergs.

''Dižķibeles iespaidā nolēmām apvienot sacensības. Tajās startēs gan ''profi'', gan rallijsprinta braucēji, gan 4x4 braucēji, jo trase visiem būs vienāda,'' sacīja LAF prezidents. ''Šo var uzskatīt par ''Kurzemes'' rallija trešo atdzimšanu, jo otrā bija tad, kad tika rīkoti Eiropas čempionāta posmi.''

''Pieteikušās 107 ekipāžas, kas ir lielākais skaits, kāds rallijsprinta un rallijreidu sacensībās bijis,'' atzina ''Kurzemes 2009'' direktors Uldis Hmieļevskis.

Rallijs risināsies sestdien un svētdien. Sestdien pievakarē posmi divas reizes būs jāveic Brīvības ielas apkaimē, bet vēl astoņi posmi būs svētdien pa Liepājas apkaimes ceļiem. Nedaudz atšķirīga sacensību kārtība būs rallijreidu un rallijsprinta braucējiem. 4x4 braucējiem vēl sestdienas vakarā būs papildsacensības karjerā netālu no Paplakas, bet rallijsprinta braucēji finišēs svētdien jau pēc septītā ātrumposma.

Latvijas čempionātā vadošajā N4 klasē pašreizējam līderim Aivim Eglem atlikušajos divos posmos jāizcīna viena sestā vieta, lai kļūtu pārējiem neaizsniedzams, pat ja abās atlikušajās sacensībās uzvarētu viņa tuvākais konkurents Jānis Vorobjovs. Patlaban Eglem ir 41 punkts, Vorobjovam - 22, bet trešajā vietā esošajam Mārim Neikšānam - 20 punkti. Sacensībām gatavojas arī Andis Neikšāns, kuram šīs būs pirmās sacensības šogad Latvijā kopš startiem pasaules čempionāta posmos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi