Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna
"Esmu šokēts par notikušo un izsaku līdzjūtību bojā gājušā radiniekiem un draugiem. Ir grūti runāt par notikušo," pēc avārijas sacīja Padons

Pasaules rallija čempionāts sācies ar traģisku avāriju

Ar traģēdiju ceturtdien sākās pasaules čempionāta jaunā sezona rallijā, jo Montekarlo rallija pirmajā ātrumposmā pēc jaunzēlandieša Haidena Padona avārijas bojā gāja kāds no līdzjutējiem.

Rallija pirmajā "dopā" Padons, kurš brauc ar Hyundai i20 mašīnu un startēja ar ceturto numuru, vienā no līkumiem izskrēja no trases un apgāzās. Paši braucēji necieta, taču negadījumā smagas traumas guva kāds līdzjutējs, kurš ar helikopteru tika nogādāts slimnīcā Nicā, tomēr ārsti viņa dzīvību glābt nespēja.

"Diemžēl par spīti visām ārstu pūlēm, līdzjutējs no negadījumā gūtajām traumām mira. Ir sākta izmeklēšana," teikts organizatoru paziņojumā.

Pēc neoficiālas informācijas 50 gadus vecais spāņu līdzjutējs avārijas brīdī centies nofotografēt Padona mašīnu.

"Esmu šokēts par notikušo un izsaku līdzjūtību bojā gājušā radiniekiem un draugiem. Ir grūti runāt par notikušo," pēc avārijas sacīja Padons, kurš atklāja, ka mašīnu sanesa uz melnā ledus.

Pēc notikušā organizatori nekavējoties pārtrauca pirmā ātrumposma norisi. Tiesa, ceturtdienas vakarā tika aizvadīts otrais "dops", kurā ātrākais bija beļģis Tjerī Nevils (Hyundai i20), par 7,8 sekundēm pārspējot četrkārtējo pasaules čempionu Sebastjanu Ožjē no Francijas (Ford Fiesta), kamēr trešais, atpaliekot 15 sekundes, ir soms Juho Hēninens (Toyota Yaris).

Montekarlo rallijs turpināsies nedēļas nogalē un noslēgsies svētdien, dalībniekiem aizvadot pēdējo no plānotajiem 17 ātrumposmiem.

LETA jau ziņoja, ka pērn ceturto gadu pēc kārtas par pasaules čempionu kļuva Ožjē, kurš pārstāvēja Volkswagen komandu, taču pēc tam, kad Vācijas vienība paziņoja par nestartēšanu šī gada čempionātā, francūzis pārgāja uz M-Sport Ford komandu.

Šosezon pasaules čempionātā ir plānoti 13 posmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi