Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Ostapenko ar panākumu Madridē sāk iešūpoties ceļam uz Parīzi

Droša uzvara Madrides WTA turnīra otrajā kārtā mazliet kliedējusi bažas par Latvijas tenisistes Aļonas Ostapenko (10. rangā) sportiskās formas kritumu pēc teicamā sezonas sākuma. Rīdziniece Spānijas galvaspilsētā ar 6-3, 6-1 pieveica šīs valsts tenisisti Džesiku Bousasu-Maneiro.


Uz māla seguma Ostapenko guvusi savu līdz šim iespaidīgāko panākumu, 2017. gadā triumfējot Parīzes Grand Slam, taču šosezon pēc sekmīgajiem gada pirmajiem mēnešiem pāreja uz tenisitu izvērtās sarežģīta. Vispirms Latvijas vadošā tenisiste ne visai veiksmīgi aizvadīja spēles Billijas Džīnas Kingas turnīrā Portugālē, bet pirms nedēļas Štutgartes sacensību pirmajā kārtā ar 3-6, 1-6 zaudēja čehietei Lindai Noskovai. Kā viena no izliktajām tenisistēm Aļona turnīru Madridē varēja sākt no otrās kārtas, kurā viņa zaudēja pirmo savas serves geimu pret spānieti Bousasu-Maneiro, taču no pirmā seta vidus dominēja kortā un uzvarēja ar 6-3, 6-1. Viņas pretiniece trešajā kārtā ceturtdienas vakarā kļuva zināma argentīnietes Marijas Karlas (82.) un neitrālās sportistes Veronikas Kudermetovas (19.) divcīņā.

Jau vairākas nedēļas Ostapenko ir nostiprinājusies pasaules ranga desmitajā pozīcijā. Māla laukumu sezonas laikā viņai lielākais ranga punktu skaits jāaizstāv maija vidū, kad dzisīs 390 par Romas turnīra pusfināla sasniegšanu nopelnītie punkti. Vēl 70 punkti jāaizstāv Parīzē, kur pirms gada sezonas otrajā Grand Slam Ostapenko izstājās otrajā kārtā. Jāņem vērā, ka uz māla seguma Roland Garros kortos vasarā tiks izspēlēts arī olimpiskais turnīrs.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noslēdzies tradicionālais Stipro Skrējiens

Veiksmīgi noslēdzoties Latvijā lielākajam tautas izturības un piedzīvojumu pasākumam Optibet Stipro Skrējiens, kas pēc ilgāka pārtraukuma atkal notika Ķegumā, atpūtas un sporta kompleksā Zelt...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi