Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +19 °C
Pērkona negaiss
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

Nords: Gaidāmā karstuma dēļ skrējējiem jābūt piesardzīgiem

Rimi Rīgas maratons sestdien ir atklāts godam, taču svētdien gaidāmā karstuma dēļ skrējējiem jābūt piesardzīgiem, aģentūrai LETA uzsvēra maratona direktors Aigars Nords.

Viņš norādīja, ka maratona pirmā diena parādījusi, ka miegs, kāds bija vērojams pēc Covid-19 pandēmijas, ir beidzies un tautas sports ir pilnībā atmodies. Nords atzīmēja, ka šogad maratonā piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits - vairāk nekā 33 000.

Maratonu sestdien atklāja ar "DPD jūdzes" jeb 1609 metru skrējienu, savukārt vairāk nekā 7000 pašu mazāko piedalījās Olimpiskajā bērnu dienā, kas norisinājās 11.novembra krastmalā. Bērni varēja ne tikai skriet, bet arī piedalīties citu olimpisko sporta veidu aktivitātēs.

Nords uzsvēra, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) svētdienai ir izsludinājis dzelteno brīdinājumu par karstumu, tāpēc šodien vajadzētu mierīgi atpūsties un dzert daudz ūdens, savukārt rīt jāparūpējas par vieglu apģērbu, jālieto saules aizsarglīdzekļi un jāpaņem līdzi ūdens.

"Trasē būs vēsturiski lielākais ūdens smidzinātāju skaits. Mēs esam gatavi uzņemt skrējējus, taču es aicinu dalībniekus būt godīgiem pret sevi. Nevajag svētdien mēģināt izspiest savus personīgos rekordus, bet ļoti lēnā garā tipināt. Savukārt, ja nav laba pašsajūta, momentā izstāties. Karsts laiks nepiedod kļūdas. Rīgas maratons notiks arī nākamgad," sacīja "Rimi" Rīgas maratona direktors.

Maratona tīmekļvietnē ir pieejama informācija dalībniekiem, kā labāk sagatavoties skrējienam karstā laikā. Tāpat maratona rīkotāji aicina dalībniekus izvērtēt savu pašsajūtu svētdien no rīta, piemēram, vai nav temperatūras, noguruma, vai cilvēks ir labi izgulējies, vai ķermenī nav jūtamas sāpes.

Jau ziņots, ka Rīgā dienas pirmajā pusē, kad notiks maratons, būs saulains un sauss, pūtīs lēns vējš un maksimālā gaisa temperatūra būs +24…+26 grādi, liecina LVĢMC prognoze.

Dienas vidū saules radiācijas ultravioletais (UV) indekss sasniegs vidēju līmeni, tādēļ iedzīvotāji tiek aicināti ievērot piesardzību un šajā laikā ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros.

LETA jau rakstīja, ka svētdien dalībnieki mēros piecu un desmit kilometru distances, kā arī pusmaratonu un maratonu. Maratons Rīgā notiek no 1991.gada un ir Baltijas valstu vērienīgākais tautas sporta notikums. Šogad Rīgas maratonā skrējēji sacenšas 34.reizi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi