Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bikše Pasaules kausā Somijā uzrāda vērtīgāko Latvijas slēpotāju rezultātu

Nedēļas nogalē Pasaules kausa pirmajā posmā distanču slēpošanā Somijas slēpošanas centrā Rukā augstvērtīgāko Latvijas slēpotāju rezultātu šāda līmeņa sacensībās klasiskajā stilā uzrādīja Indulis Bikše, informē Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Vispirms 1,4 km sprintā klasiskajā stilā Latvijas pārstāvis Indulis Bikše 94 dalībnieku vidū kvalifikācijā uzrādīja 82.laiku, līderim zaudējot 19,25 sekundes, kas ir par 11 sekundēm mazāk nekā pērn, bet svētdien 15 km distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu 98 slēpotāju konkurencē finišēja astoņdesmitniekā – 79.vietā, pirmo reizi pasaules kausa posmos iegūstot mazāk par 100 FIS punktiem – 78,25 FIS punktus, kas ir vērtīgākais Latvijas slēpotāju rezultāts tāda līmeņa sacensībās klasiskajā stilā.

Sestdien Rukā sākās 2016./2017.gada Pasaules kausa sezona distanču slēpošanā, un septīto gadu pēc kārtas šajā Somijas ziemeļu ciematā startēja kāds no Latvijas slēpotājiem. Ja 2015.gadā šajā pašā trasē Indulis Bikše labākajam zaudēja pusminūti, tad tagad 19 sekundes un uzrādīja gandrīz par simts punktiem labāku rezultātu – 135 FIS punkti. Visi četri igauņi bija priekšā, bet tika apsteigti abi lietuvieši, ieskaitot pasaules kausa posmā un pasaules čempionātā piecdesmitniekā iekļuvušo Modestu Vaičuli, kas no madonieša atpalika gandrīz divas sekundes.

Finālā uzvaru izcīnīja Pols Gulbergs, kurš tikai par kā laimīgais zaudētājs no ceturtdaļfināla iekļuva pusfinālā. Pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma, pārvarot slikto rezultātu strīpu, atkal trijniekā iekļuva un otro vietu ieguva zviedrs Kalle Halfvarsons, bet trijnieku noslēdza kvalifikācijas uzvarētājs Johannes Klēbo (Norvēģija). Interesanti, ka Gulbergs un Klēbo tika paņemti pēdējā brīdī kā komandas biedru E.Brandsdāla un P.Nortuga aizstājēji. Ļoti labus rezultātus uzrādīja igauņi Marko Kilps un Raido Rankels, kuriem attiecīgi 13. un 28.vieta, turklāt Kilps kvalifikācijā bija trešais ātrākais.

Sievietēm finālā pagājušā gada pirmo divu vietu ieguvējas samainījās vietām, šoreiz uzvarot pasaules vicečempionei Stīnai Nilsonei, bet Olimpiskajai čempionei Maikenai Fallai ierindojoties otrajā vietā. Tikmēr pēc bērna piedzimšanas atgriešanās sacensībās pasaules kausa apritē olimpiskā un pasaules čempione Marita Bjergena ieņēma 10.vietu.

Svētdien Indulis Bikše kā allaž sāka ļoti ātri, pie pirmās kontrolatzīmes 1,2km uzrādot 32.laiku (+6,6 s). Turpinājumā Bikše kļuva lēnāks un pakāpeniski atkrita vairākas pozīcijas, finišā ieņemot 79.vietu un uzvarētājam zaudējot 3:28. Tomēr mūsu slēpotājs apsteidza gan pazīstamo igauni Aivaru Rehemā, gan arī šā gada pasaules junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvēju somu Lauri Lepisto. Induļa nopelnītie 78,25 FIS punkti ir vērtīgākais Latvijas slēpotāju rezultāts pasaules kausa posmos klasiskajā stilā. Arvis Liepiņš 2012.gadā turpat Rukā nopelnīja 75 FIS punktus, bet tas bija 10 km brīvajā stilā.

Vīriešiem 15 km otro reizi karjerā Rukā uzvaru svinēja Olimpiskais čempions komandu sprintā Ivo Niskanens, kurš par 10 un 11 sekundēm apsteidza norvēģus Emīlu Iversenu un Martinu Jonsrudu Sunbī. Sievietēm 10 km pie 103 uzvaras pasaules kausa posmos tika Marita Bjergena, kas aiz sevis atstāja somieti Kristu Parmakoski un tautieti Heidi Vengu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi