Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Distanču slēpotāja Auziņa ieņem sesto vietu pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensībās

Latvijas distanču slēpotāja Kitija Auziņa trešdien Somijā ieņēma sesto vietu pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensībās piecu kilometru klasiskā stila distancē sievietēm, tiekot starp desmit labākajām, kuras ieguva tiesības startēt pamatsacensībās.

Latvijas sportiste finišu sasniedza pēc 16 minūtēm un 18,8 sekundēm, uzvarētājai Elzai Gudrunai Junsdotirai no Islandes zaudējot 54,9 sekundes, kas viņai deva 174,37 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas punktus.

Tikmēr vēl viena Latvijas slēpotāja Natālija Kovaļova uzvarētājai zaudēja divas minūtes un 27,5 sekundes, kas viņai deva 16.vietu. Kovaļova tika pie 254,55 FIS punktiem.

Kvalifikācijas sacensībās startēja 33 sportistes, kuras nebija izpildījušas nosacījumus, lai startētu pamatsacensībās.

Iespēju startēt skiatlonā, kā arī distancēs ar intervālu startu un masu startu, nopelnīja desmit labākās trešdienas kvalifikācijas sacensību dalībnieces, ar noteikumu, ka viņu rezultāts ir labāks par 180 FIS punktiem. Tiesības startēt pamatsacensībās ir ieguvusi arī Auziņa, taču Latvijas Slēpošanas federācija (LSF) iepriekš vēstīja, ka sportiste Lahti notiekošajā pasaules čempionātā plāno piedalīties tikai kvalifikācijas sacensībās.

Tikmēr vīriem desmit kilometru klasiskā stila kvalifikācijas sacensībās labākais no Latvijas pārstāvjiem bija Jānis Šņoriņš, kurš ieņēma 31.vietu. Viņš distanci veica 30 minūtēs un 14,4 sekundēs, ātrākajam dalībniekam Kresimiram Crnkovičam no Horvātijas zaudējot trīs minūtes un 52,9 sekundes, kas deva 207,67 FIS punktus.

Savukārt Ingmārs Briedis palika 34.vietā, jo bija vēl par 23,7 sekundēm lēnāks nekā Šņoriņš, tiekot pie 219,66 FIS punktiem, kamēr Gints Lūsis uz starta neizgāja.

Arī vīriem desmit ātrākie ar nosacījumu, ja viņu rezultāti nav sliktāki par 140 FIS punktiem, kvalificējās pamatsacensībās.

Latviju pasaules čempionātā distanču slēpošanā pārstāvēs desmit sportisti. Komandas līderis ir Indulis Bikše, kurš ir izpildījis kritērijus startam pamatsacensībās. Viņš plāno piedalīties sprintā, 15 kilometros klasiskā stilā ar intervāla startu un 50 kilometru distancē ar masu startu.

Tāpat sprintā startēs Raimo Vīgants, Šņoriņš un Briedis.

Dāmām par līderi tiek uzskatīta Patrīcija Eiduka, kura Lahti startēs tikai sprinta sacensībās. Tāpat sacensībām pieteiktas Inga Paškovska, kā arī Anda Muižniece, kura pēc LFS sniegtās informācijas kā vienīgā Latvijas pārstāve varētu startēt visās pamatsacensību distancēs.

Tāpat pasaules čempionātā tramplīnlēkšanā ar slēpēm, kas arī norisinās Lahti, gatavojas startēt Kristaps Nežborts un Šarlote Šķēle.

Lahti notiekošais pasaules čempionāts distanču slēpošanā, tramplīnlēkšanā un ziemeļu divcīņā norisināsies līdz 5.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi