Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Distanču slēpotājs Bikše Tour de Ski iedzīšanā ierindojas 44.vietā

Latvijas šī brīža labākais distanču slēpotājs Indulis Bikše trešdien ierindojās 44.vietā prestižā Tour de Ski seriāla 15 kilometru iedzīšanas sacensībās brīvajā stilā.

Par šo sacensību uzvarētāju tika kronēts Tour de Ski kopvērtējuma līderis Sergejs Ustjugovs, kurš distanci veica 37 minūtēs un 58,5 sekundēs, bet Bikše no viņa atpalika par divām minūtēm un sešām sekundēm, noslēgumā apsteidzot piecus sportistus.

Tiesa, Ustjugovs trešdien iedzīšanā uzstādīja tikai septīto ātrāko laiku, taču tik un tā Krievijas sportists izcīnīja uzvaru. Viņš uzvarējis visos četros aizvadītajos Tour de Ski posmos, kas ir jauns sacensību rekords.

Par trešdien sasniegto Bikše nopelnīja 86,67 FIS kategorijas punktus.

Labākie sportisti startēja pēc kopvērtējuma situācijas, bet tie, kas atpalika sacensības uzsāka vienā lielā grupā, kas kopvērtējuma pēdējā vietā esošajam Bikšem ļāva aci pret aci cīnīties ar augstākas vietas ieņemošiem konkurentiem.

Latvijas distanču slēpotājs ar distances sākumu turējās lielajā grupā un no vadošajiem grupas slēpotājiem atpalika salīdzinoši maz. Savukārt sacensību otrajā daļā izstājās pieci slēpotāji, kuri bija sākuši zaudēt spēkus, tādējādi Bikše jau bija stabili piecdesmitniekā, taču ne noslēdzošajā vietā. Pēdējos kilometros viņam izdevās apdzīt vēl kādu, bet kopumā viņš apsteidza piecus no trasē palikušajiem sāncenšiem un finišēt 44.vietā.

Līdz ar to šis ir vislabākais Bikšes starts prestižajā Tour de Ski tūrē, kur viņš piedalās pirmo reizi.

Savukārt otro vietu trešdien ieguva Ustjugova galvenais kopvērtējuma konkurents Martins Junsrūds Sunbī no Norvēģijas, kurš krievam piekāpās par 37,2 sekundēm. Tikmēr trešais bija kanādietis Alekss Hārvijs.

Kopvērtējumā Ustjugovs tagad par 42,2 sekundēm apsteidz Sunbī, kamēr trešais ir Hārvijs, atpalikdams par vienu minūti un 18,8 sekundēm.

Savukārt Bikše šobrīd ir pēdējais no 49 sacensībās palikušajiem distanču slēpotājiem, no priekšpēdējās vietas atpaliekot par 18 sekundēm.

Līderim Bikše zaudē jau vairāk nekā 12 minūtes.

LETA jau vēstīja, ka Bikše sestdien savā debijā Tour de Ski seriālā guva 77.pozīciju 1,5 kilometru sprintā brīvajā stilā, apsteidzot astoņus konkurentus, bet desmit kilometru masu starta klasikā ierindojās 73.pozīcijā starp 78 finišējušajiem sportistiem. Savukārt otrdien latvietis skiatlonā palika pēdējais no 54 slēpotājiem.

Tikmēr dāmām desmit kilometru distancē uzvaru trešdien izcīnīja Stīna Nilsone no Zviedrijas, kura finišā par 1,7 sekundēm apsteidza norvēģieti Heidi Vengu. Savukārt vēl pēc 0,1 sekundes finišēja vēl viena Norvēģijas sportiste Ingvilda Ūstberga.

Nilsone tūres kopvērtējumā Vengu tagad apsteidz par 6,7 sekundēm, bet trešā, atpalikdama 11,8 sekundes, ir Ūstberga.

Šajās sacensībās tiek sadalīti arī Pasaules kausa kopvērtējuma punkti. Līderis vīriem ar 682 punktiem ir Sunbī, ar 455 punktiem seko Finns Hogens Krogs, kurš izstājies no Tour de Ski seriāla, bet uz trešo vietu ar 400 punktiem pakāpies Ustjugovs.

Tikmēr dāmām līdere ar 786 punktiem ir Venga, kurai 63 punktus zaudē Ūstberga, bet trešo vietu ar 554 punktiem ieņem somiete Krista Permekoski, kura otrdien skiatlonā ieņēma septīto vietu.

Šajā slēpošanas tūrē līdz 8.janvārim notiks septiņi etapi un kāds Latvijas sportists piedalās pirmoreiz vēsturē.

Tour de Ski seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres Tour de France parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007.gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Bikše līdz šim lielākās sacensībās ir bijušas pasaules čempionāts 2015.gadā, četri pasaules čempionāti junioriem un U-23 grupā, kā arī septiņi starti Pasaules kausa posmos.

Ceturtdien šajā sacensību seriālā būs brīvdiena, bet tūres noslēgumā trīs sacensību dienās pēc kārtas tiks aizvadīti desmit kilometri brīvajā stilā ar intervāla startu, 15 kilometri klasikā ar masu startu un pēdējais deviņu kilometru posms, kurā pēdējie trīs kilometri jāveic pret kalnu pa kalnu slēpošanas trasi.

Lai Bikše drīkstētu turpināt sacensības, viņam jānoturas laika limitā - intervāla starta distancēs labākajiem nedrīkst zaudēt 15% laika, sprintā 20%, bet masu starta etapos nedrīkstēs tikt apdzīts par apli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi