Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kalnu slēpotāja Gasūna triumfē FIS milzu slalomā Levi

Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās milzu slalomā, kas norisinājās Somijas kalnu slēpošanas centrā Levi, sievietēm 5.vietu pirmajā startā, bet uzvaru otrajā startā izcīnīja siguldiete Lelde Gasūna, nopelnot 20,88 FIS punktus.

Arī vīriešiem mārupietis Kristaps Zvejnieks labāk nostartēja otrajās milzu slaloma sacensībās, iegūstot tur 9.vietu un nopelnot 27,49 FIS punktus, informē Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Abas FIS sacensības milzu slalomā gan vīriešiem, gan sievietēm Levi norisinājās vienā dienā. Dalībnieku sastāvs bija gana spēcīgs, it īpaši vīriešu konkurencē, kur no 114 dalībniekiem pasaules rangā divsimtniekā atradās divdesmit, no kuriem deviņi bija labāko simtniekā, bet divi pat piecdesmitniekā. Sievietēm triju dalībnieču reitings bija starp labākajām simts, bet vēl divas atradās divsimtniekā. No Latvijas izlases dalībniekiem lielākās izredzes saistījās ar Kristapu Zvejnieku un Leldi Gasūnu, kuri rangā atrodas attiecīgi trešajā un otrajā simtā – 281. un 154.vietā.

Pirmajā startā Lelde Gasūna ar trešo laiku otrajā braucienā no 8.vietas pakāpās uz piekto, pirmo vietu dalošajai slovēnietei Metai Hrovatai (pasaules rangā 87.vieta) un čehietei Martinai Dubovskai (73.vieta pasaules rangā) zaudējot 1,77 sekundes un nopelnot 26,10 FIS punktus. Otrajā startā nolēma nepiedalīties galvenā favorīte Dubovska un pagājušā gada pasaules vicečempione juniorēm Rīka Honkonena no Somijas, bet Hrovata pirmajā braucienā izstājās, līdz ar to L.Gasūnai pavērās lieliska iespēja uzvarēt. Siguldiete to arī izmantoja, uzrādot ātrākos laikus abos braucienos un izcīnot trešo uzvaru FIS sacensībās milzu slaloma disciplīnā.

Kristaps Zvejnieks pirmās sacensības pirmdienā sāka ar 20.vietu, uzvarētājam un pasaules kausa posmos divas reizes trešo vietu ieguvušajam austrietim Marselam Matisam zaudējot divu braucienu summā 2,73 sekundes. Otrās sacensības sākas cerīgāk, jo pirmajā braucienā Kristaps bija devītais (+1,64 s), taču otrajā braucienā uzrādītais 13.laiks neļāva pietuvināties līderiem, lai iegūtu labus punktus šajā disciplīnā un varētu tuvināties pasaules ranga divsimtniekam, kur savulaik turējās divas sezonas. Kristaps saglabāja 9.vietu, piekāpjoties uzvarētājam un pasaules rangā 65.vietā esošajam Matiasam Rengrēnam no Zviedrijas 2,38 sekundes.

Līdzīgi savā starpā cīnījās Žaks Gedra un Miks Zvejnieks, ierindojoties piektajā un sestajā desmitā, vadošajiem zaudējot ap 7 sekundēm. Pirmajā startā 0,24 sekundes ātrāks bija Žaks, bet otrajā Miks revanšējās, kaut arī tikai par vienu sekundes simtdaļu. Abi nopelnīja nedaudz virs 60 FIS punktiem, kas par diviem desmitiem atpaliek no viņu labākajiem rezultātiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi