Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kalnu slēpotāja L.Gasūna uzvar arī FIS slalomā Zviedrijā

Tikai divas dienas pēc uzvaras Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās milzu slalomā Levi (Somijā) Latvijas izlases kalnu slēpotāja Lelde Gasūna tika pie vēl viena panākuma.

Šoreiz viņa bija labākā FIS sacensībās slalomā, kas norisinājās Zviedrijas ziemeļu pilsētā Kirunā. Siguldiete uzrādīja ātrāko laiku abos braucienos un 60 dalībnieču konkurencē izcīnīja pārliecinošu pirmo vietu, tiekot pie 19 uzvaras FIS sacensībās un nopelnot savas karjeras otros labākos punktus – 13,55 FIS punkti. Tikmēr vīriešu konkurencē Latvija bija ļoti tuvu otrajai uzvarai, taču pēc pirmā brauciena ar vairāk nekā pussekundes pārsvaru vadībā atradušais mārupietis Kristaps Zvejnieks otrajā braucienā izstājās, informē Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis. Līdz ar to labākais latvietis no 88 dalībniekiem bija 20.vietu ieguvušais un 46 FIS punktus nopelnījušais cēsnieks Žaks Gedra.

Šajās sacensībās nebija tik spēcīgs sastāvs kā Levi, taču tas nenozīmē, ka trūktu augsta līmeņa kalnu slēpotāju. Ja sievietēm no pasaules ranga simtnieka startēja divas un 76.vietā esošā L.Gasūna bija vadošā, tad vīriešiem slaloma rangā no vairāk nekā 5000 kalnu slēpotājiem 69.vietā atrodošais K.Zvejnieks bija otrais no trim simtniekā esošajiem Kirunas slaloma dalībniekiem, jo galvenais favorīts bija pagājušajā sezonā astoņas reizes pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā tikušais un 4vietu Šladmingā izcīnījušais vācietis Dominiks Štēle, kurš pasaules rangā šajā disciplīnā ar 5,75 FIS punktu reitingu ieņem 26.vietu.

Abi mūsu izlases līderi sacensības sāka lieliski, izvirzoties pēc pirmā brauciena pārliecinošā vadībā. Lelde tuvāko sāncensi – pasaules rangā 114.vietā esošo baltkrievieti apsteidza par 1,22 sekundēm. Otrajā braucienā latvietes pārsvars bija tik pat liels, un viņa uzvarēja ar 2,5 sekunžu pārsvaru. Pasaules rangā 86.vietā atrodošā čehiete Gabriela Capova mūsu pārstāvei zaudēja trīs sekundes un palika tikai sestā. Otra Latvijas pārstāve Liene Bondare nefinišēja pirmajā braucienā.

Vīriešiem pēc pirmā brauciena K.Zvejnieks uzrādīja ātrāko laiku, par 0,6 sekundēm apsteidzot otrajā vietā esošo zviedru Antonu Kasmanu. Tikmēr Štēle bija tikai sestais, zaudējot mārupietim 1,2 sekundes. Otrajā braucienā Kristaps kļūdījās un izstājās, bet ar pussekundes pārsvaru pār 96.vietā slaloma rangā esošo norvēģi Mortenu Engvolu par uzvarētāju kļuva Kasmans. Žaks Gedra bija vienīgais no mūsējiem, kas sasniedza finišu abos braucienos, ieņemot 20.vietu (+4,26 sekundes). Dāvis Zvejnieks tāpat kā brālis Kristaps izstājās otrajā braucienā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi