Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kalnu slēpotājs Zvejnieks paliek bez rezultāta pasaules čempionāta milzu slalomā

Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks piektdien ieņēma 44.vietu pēc Šveicē notiekošā pasaules čempionāta milzu slaloma sacensību pirmā brauciena, tomēr otrajā neizgāja uz starta, kamēr triumfēja titulētais austrietis Marsels Hiršers.

Pēc pirmā brauciena Zvejnieks no Hiršera, kurš bija līderis jau tad, atpalika par 3,64 sekundēm, tomēr otrajā latvietis nestartēja.

Hiršers divu braucienu summā par 0,25 sekundēm apsteidza savu tautieti Rolandu Letingeru, kurš pēc pirmā brauciena bija sestais.

Ja Hiršers ir iepriekšējo piecu sezonu Pasaules kausa ieguvējs un pasaules čempionātos guva astoto medaļu karjerā (piekto zelta), Letingers līdz šim pat Pasaules kausa sacensībās nebija ticis augstāk par sesto vietu. Hiršers pie zelta pasaules čempionāta milzu slaloma sacensībās tika pirmoreiz, iepriekš to paveicot kombinācijā, slalomā un komandu sacīkstēs.

"Tas bija tiešām grūti," Hiršers teica pirmajā televīzijas intervijā pēc finiša. "Trases augšā slēpoju labi, bet tad zaudēju laiku. Zināju, ka man jāatdod viss. Esmu ļoti laimīgs."

Tikmēr bronzu piektdien ieguva norvēģis Leifs Kristians Heugens, kurš pēc pirmā brauciena bija septītais. Viņš Hiršeram zaudēja 0,71 sekundi, bet par piecām simtdaļām apsteidza savu daudz pazīstamāko tautieti Henriku Kristofešenu.

Pēc pirmās trases otrais bija Austrijas kalnu slēpotājs Filips Šerghofers, kurš noslēgumā palika piektais, bet šosezon trijās Pasaules kausa milzu slaloma sacensībās uzvarējušais francūzis Aleksis Pinturo no trešās pozīcijas atkrita uz septīto.

Savukārt iepriekšējā pasaules čempionātā uzvarējušais amerikānis Teds Ligetijs šoreiz traumas dēļ nepiedalījās sacensībās.

Otrā brauciena starts aizkavējās par pusstundu, jo Šveices gaisa spēku lidmašīna aizķēra kabeli un no 50 metru augstuma trases finiša zonā nokrita televīzijas kamera, cilvēkiem incidentā neciešot.

Vēl viens Latvijas kalnu slēpotājs Žaks Gedra pirmajā braucienā līdz finišam netika, bet pie pēdējās kontrolatzīmes viņš atradās 62.pozīcijā. Otrajai trasei kvalificējās 60 ātrākie sportisti.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ceturtdien notikušajās milzu slaloma kvalifikācijas sacensībās Kristaps Zvejnieks bija trešais, kamēr Gedra ieņēma 13.pozīciju. Savukārt vēl viens latvietis Miks Zvejnieks aizvadīja neveiksmīgas sacensības, samierinoties ar 35.vietu un nesasniedzot pamatsacensības.

Savukārt ceturtdien milzu slalomā dāmām latviete Lelde Gasūna tika pie 39.vietas, bet piektdien slaloma kvalifikāciju pārvarēja Liene Bondare un Agnese Āboltiņa, kur viņām sestdien pamatsacensībās pievienosies arī Gasūna.

Savukārt vīriem sestdien notiks slaloma kvalifikācija, bet ar pamatsacensībām šajā disciplīnā svētdien noslēgsies pasaules čempionāts.

Pēc Latvijas kalnu slēpošanas izlases izlases galvenā trenera Dināra Dorša izstrādātajiem kritērijiem Latviju pasaules čempionātā var pārstāvēt vienīgi sportisti, kuri konkrētajā disciplīnā ir pasaules ranga labāko piecsimtniekā. Latviju sacensībās pārstāvēs Kristaps un Miks Zvejnieki, Gasūna, Agnese Āboltiņa, Liene Bondare un Žaks Gedra. Pēdējais no viņiem gan nebija izpildījis kritēriju un jaunākajā FIS rangā slalomā atrodas 569.vietā, tomēr tāpat viņam dota iespēja piedalīties meistarsacīkstēs.

Tāpat dāmām slalomā piecsimtniekā ir Evelīna Gasūna, tomēr viņa šosezon traumas dēļ nav startējusi. Tikmēr Āboltiņa vien nesen atsākusi treniņus pēc decembrī gūtas traumas.

Latvijas izlases sastāvs šajā pasaules čempionātā būs ievērojami mazāks nekā iepriekšējās reizēs. 2013. un 2015.gadā Latviju sacensībās pārstāvēja attiecīgi 14 un 11 sportisti, bet uz 2007., 2009. un 2011.gadā uz meistarsacīkstēm devās 7-8 valsts kalnu slēpotāji.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi