Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ķibermanis: Manas četrinieku kamanas ir "sagurušas"

Vietas labāko trijniekā Pasaules kausa (PK) izcīņas sacensībās kalpo kā pieteikums cīņai par medaļām 2018. gada olimpiskajās spēlēs Korejas pilsētā Phjončhanā. Aizvadītās bobsleja sezonas viens no atklājumiem ir Latvijas 23 gadus vecais pilots Oskars Ķibermanis. Medaļu virzienā nākamajā olimpiādē var raudzīties ne tikai 2014. gada Soču olimpisko spēļu vicečempions Oskars Melbārdis, bet arī Ķibermanis, otrdien apkopo laikraksts Diena.

Pirms sezonas lielajā intervijā Dienai Oskars Ķibermanis atklāja, ka sezonas mērķis ir kādā no Pasaules kausa izcīņas posmiem beidzot iekļūt labāko trijniekā. Tas paveikts ar uzviju. Mazā Oskara ekipāža trīsreiz kāpa uz goda pjedestāla pēc divnieku, divreiz – pēc četrinieku sacensībām, turklāt Sanktmoricas posmā četrinieku konkurencē Ķibermaņa kvartets uzvarēja. "Protams, ka ir gandarījums, jo kaut kas ir izdevies. Viss ir kārtībā," īss un lakonisks pēc atgriešanās mājās sezonas izvērtēšanā ir Ķibermanis.

PK pēdējā astotajā posmā nākamo olimpisko spēļu trasē Phjončhanā Ķibermaņa ekipāža abas dienas kāpa uz goda pjedestāla. Divnieku sacensībās tika izcīnīta otrā, četrinieku – trešā vieta. "Faktiski rēķinu, ka trase ir apgūta. Vai es to varu saukt par parocīgu? Īsti nevaru atbildēt ar jā un nevaru arī teikt nē. Esmu sapratis, kā atslēgas vietas ir izbraucamas, vienīgi izpildījums kā nu kuru reizi sanāk." Sarežģītākā ir līkā taisne pēc devītās virāžas. Daži to izbrauca ar atsitieniem, citi izspruka cauri, nepieskaroties apmalēm. "Treniņos arī mēs braucām bez pieskārieniem apmalēm. Tas ir izdarāms. Viens no iemesliem, kāpēc sacensībās tik labi nesanāca, bija atšķirība ledus kvalitātē. Divnieku mačos rezultāti uzlabojās pat par pusotru sekundi."

Pastāv teorētiska iespēja, ka olimpiskajā sezonā var mainīties trases profils. Ķibermanis gan domā, ka būtiskām atšķirībām nevajadzētu būt. "Nedomāju, ka kaut kas īpaši mainīsies. Lielajos vilcienos trases profils paliks bez izmaiņām." Vaicāts par iespējamajiem pārsteigumiem nākamsezon sacensību rezultātos, Oskars pieļauj, ka olimpiskajā gadā jebkurš var "izšaut". "Liela nozīme būs tam, kā nākamsezon konkurenti uzķers atslēgas vietas trasē. Bobslejs ir neparedzams," norāda Oskars.

Latvijas Bobsleja federācijas (LBF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis uzsver, ka cīņai par medaļām Phjončhanas olimpiādē ir akūti nepieciešams atjaunot tehnisko parku. "Tam es piekrītu, jo īpaši par četrinieku bobu. Manas četrinieku kamanas jau ir "sagurušas", ja tā var izteikties, jo ar tām braucu vienpadsmito sezonu. Ļoti ceru, ka šovasar tikšu pie jaunām četrinieku kamanām. Par slidām nevaru sūdzēties – tās ir labas. Mums par sliktu gan nāca tas, ka sezonas otrajā pusē Tehniskās komisijas pārstāvji pirms starta vairs nepārvilka slidām pāri smilšpapīru."

Bobslejistiem ir iestājies atpūtas laiks, jo šosezon starti vairs nav paredzēti. Vasarā sāksies gatavošanās olimpiskajai sezonai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi