Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Arvja Liepiņa mēģinājumi biatlonā atstāja iespaidu arī uz pārējiem Latvijas slēpotājiem

Krūmos gan plinte, gan slēpes

Šaujot uz diviem zaķiem vienlaikus, netika ne pie viena, ne otra. Latvijas distanču slēpotājs Arvis Liepiņš pagājušajā sezonā izmēģināja spēkus biatlonā, norādot, ka gatavs pāriet uz biatlonu pilnībā, ja ar šaušanas apgūšanu klāsies labi. Pēdējais īsti neizdevās, un šosezon Liepiņš nav saistīts ne ar biatlonu, ne distanču slēpošanu, kur pārstāvēja Latviju 2014. gada olimpiskajās spēlēs Sočos, Pasaules kausa posmos un pasaules čempionātos. "Atpakaļ slēpošanā mani neviens nav aicinājis, un arī es pats tur neuzbāžos, zinot, kāda tur situācija," Dienai paskaidro Liepiņš.

Biatlona izlase pēc veco treneru atgriešanās 2014. gadā sāka ar visu iespējamo papildspēku apzināšanu, un tādi tika meklēti arī starp vietējiem slēpotājiem. Pēc pirmā pilnā gada tika izveidota neliela atlase, izvēlēti cilvēki, ar kuriem darbs bija prioritārs. Arvja starp viņiem nebija. Viņš gan varēja turpināt trenēties un startēt IBU kausa posmos, taču tam vajadzīgi personiskie līdzekļi. "Arī savas šautenes man īsti nebija. Varēju kaut kur kādu aizņemties, bet... Pašlaik dzīvojos pa mājām."

Liepiņa gadījums gan ieviesa kārtīgas izmaiņas Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) attieksmē. Arvis esot saņēmis LSF finansējumu, pēc tam pārmeties uz biatlonu un vēl slikti izrunājies par LSF – tā uzskata federācijas prezidents Vairis Brīze. Tāpēc LSF nolēma ar vadošajiem pašmāju distanču slēpotājiem parakstīt līgumus. To būtība ir šāda – ja kāds no finansējumu saņēmušajiem slēpotājiem neizpilda prasības, LSF pieprasa no sportista atpakaļ naudu. Tieši tā viņi esot darījuši arī ar Liepiņu.

Visu rakstu lasiet trešdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi